Demontăm mituri legate de căştile cu bluetooth. Vezi aici 5 afirmaţii false!

Din categoria de accesorii pe care oricine şi le doreşte la îndemână fac parte şi diverse modele de căşti bluetooth.

Autor: Amalia Florea

Utilizarea acestora nu este condiţionată de vârstă, motiv pentru care, de la copii la vârstnici, cauta să se bucure de avantajele pe care le oferă. Cu toate acestea, există şi voci care fac diverse afirmaţii în ceea ce le priveşte, fără legătură cu realitatea.

Următoarele afirmaţii rămân la stadiul de mit:

Căştile cu bluetooth nu necesită să fie curăţate

În mod evident, orice produs necesită curăţare la un moment dat.

De ce ar face căşti excepţie aceste căşti bluetooth? De fapt, nici nu fac. Pernuţele de căşti vor absorbi în timp mirosuri care nu dispar de la sine. Prin urmare, este important să se şteargă după utilizare cu un prosop curat, din când în când cu un prosop pe care se pune o cantitate infimă de detergent de vase sau pot fi lăsate la soare, aproximativ o oră, pentru reducerea mirosurilor deranjante.

Transpiraţia în exces duce la deteriorarea căştilor

Dacă ar fi aşa, marii solişti ai lumii care poartă căşti în concerte, de ce le-ar găsi utile? Evident că în timpul concertelor transpira. În mod similar şi cei care fac sport la sală, timp în care poartă

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

căşti. Sigur, rar se întâmplă că umiditatea în exces să determine reducerea nivelului sunetului sau chiar o modificare a calităţii acestuia, însă după ce căştile se usucă, vor asigura performanta anterioară.

Se recomandă, totuşi, că pentru o utilizare îndelungată, să se înlocuiască manşoanele din spumă chiar şi săptămânal. În cazul manşoanelor din silicon nu se pune problema, pentru că asemenea celor din plastic, nu absorb umezeală.

Cu cât frecventa căştilor este mai înaltă, cu atât sunetul este mai bun

Deloc adevărat, iar explicaţia este cât se poate de simplă. Oamenii sunt foarte sensibili în intervalul 100Hz -10kHz. Prin urmare, cantitatea relativă de energie produsă de căşti în acest interval este, de fapt, cea mai importantă decât cea înregistrată sub 20Hz sau peste 20kHz.

Volumul mare poate duce la defecţiuni ale căştilor

Se poate întâmpla că anterior atingerii volumului maxim, casca să elimine presiunea sunetului. În momentul în care se întâmplă se poate vorbi despre punctul de distorsiune, însă cantitatea semnalului electric necesar pentru a deteriora căştile este mai mare decât acest punct. Deşi sunete înalte provoacă defecţiuni la nivelul căştilor, semnalele electrice o pot face.

Căştile cu drivere quad sunt mai bune în comparaţie cu cele cu drivere simple sau duble

În mod cert, lucrurile nu stau aşa. Potrivit expertilor de la xKids, o cască cu un singur driver pe o parte produce sunet în intervalul 20Hz- 20kHz pe tot intervalul sonor. Deşi în discuţie pot intra nişte limitări – de exemplu, nivelul relativ de frecvenţă de la jos la înalt poate fi limitat sau volumul foarte mare nu ar putea fi atins înainte de a fi distorsionat etc – acestea pot fi evitate în cazul căştilor cu un driver prin includerea mai multor drivere în fiecare parte.

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop săptămâna 1-7 martie 2021. Ana Maria Ticea, astrolog WOWbiz.ro, ne spune ce ne-au pregătit astrele

România, amenințată de fenomene meteo extreme! Un nor toxic ar putea ajunge deasupra țării noastre

Un nou vaccin anti-COVID va fi aprobat în Uniunea Europeană pe 11 martie! Ce noutăți aduce acest ser

Horoscop Zilnic Luni 1 Martie 2021: Berbecii trebuie să fie cu băgare de seamă în privinţa deciziilor pe care le au de luat

Anunţ oficial pentru toţi elevii şi profesorii! Se aplică de 1 martie. Ministrul a spus clar

Alimentul care stimulează cel mai mult hormonii sexuali și crește potența. Nu este vinul! Mihaela Bilic a explicat care este secretul

Omul care a înfruntat Iadul: Viața după moarte există

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies