Detalii neștiute până acum despre Ion Dolănescu ies la iveală, la 12 ani de la moartea acestuia: „Lui Ion nu îi plăcea să...”

Doina Belu i-a fost alături până în ultima clipă și îl conoaște mai bine decât oricine

Ion Dolănescu
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Ion Dolănescu a fost printre cei mai iubiți artiști din România.

Vestea morții sale a șocat și, în același timp, a întristat pe toată lumea. Au trecut 12 ani de antunci, iar Doina Belu, femeia care i-a fost alături și la bine, dar și la greu, își aduce aminte cu durere în suflet despre momentele în care acesta era în viață. Ion Dolănescu a murit în 2009, din cauza unui infarct, iar în urma sa a lăsat multă durere. 

Cum se sărbătorea Ion Dolănescu: „Veneau peste 120 de persoane, nu încăpeau la masă”

Ion Dolănescu era un om al petrecerilor. Plin de viață și cu o energie bună, acesta nu se dădea înlături de la nici măcar un chef bun. Iar cu fiecare prilej pe care-l avea, organiza unul. Luna ianuarie era tot timpul într-o continuă distracție pentru că avea trei zile de sărbătoare: de Sf.

Ion, pe 7 ianuarie, de ziua sa de naștere, pe 25 ianuarie, și de sărbătoarea Vasile, Grigore și Ioan, din data de 30 ianuarie. 

Citeste si: Fiii lui Ion Dolănescu au intrat în politică după ce au împărțit averea uriașă a tatălui lor! Ionuț Dolănescu s-a înscris recent în PSD,  iar Dragoș este deputat în Costa Rica!

”Veneau peste 120 de persoane, de multe ori nu încăpeau la masă și stăteau în picioare cu farfuriile.

Erau sute de sarmale la masă. Totul era tradițional, începând cu șuncă, șorici, jumări, ceapă, nimic nu era cumpărat din magazin, iar felul doi, sarmale. Lui Ion nu îi plăcea să îi pună în față trei sarmale. În general, se puneau pe platou și fiecare mânca câte putea, cu mămăligă și cu ardei iute.

Apoi se serveau coaste la cuptor și pui. Toate pregătirile erau în casă, și murăturile, la fel, care nu lipseau.

Puneam toamna câte 2.000 de kg de varză, eu cu Pițigoi și cu Belu. Avea în beci la el butoaie mari din lemn și întotdeauna spunea ”Viața fără varză murată nu are rost”. Iar sarmalele erau tot timpul făcute, în casă.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Fiecare aduceam dulciuri, căci, unde era să faci în casă atâtea? Aveam și patiseri, cofetari, despre vin, ce să mai spun? Veneau toți preoții, fini de-ai lui Ion Dolănescu, cel puțin 15 fini preoți aduceau vin roșu, preoțesc, plus că el se îngrijea, toamna, cumpăra vin, țuică, tot ce trebuie”, a declarat Doina Belu, pentru playtech.ro.

Ion Dolănescu
Ion Dolănescu

Relația dintre Ion Dolănescu și Doina Belu: „ El a fost de toate într-unul pentru mine și sufletul meu”

Cei doi au fost extrem de apropiați și s-au suținut reciproc de fiecare dată. Acum, după moartea regretatului artist petrecerile sale sunt istorie.

„Când a fost comemorarea și a lui și a finei noastre, Ileana Ciuculete, am făcut colivă, de fiecare dată. Ion mi-a fost ca un frate, prieten, tată, cumătru. Mi-a botezat nepoții, a participat la evenimentele noastre de familie, și când am petrecut, dar și când a murit fratele. El a fost de toate într-unul pentru mine și sufletul meu.

Mi se confesa, știam când compunea, și tot ce făcea întotdeauna zicea ”să mă consult cu doamna Belu”. Am fost așa de apropiați de nu pot să spun! Cu moartea lui am pierdut tot, nu mai ne adună nimeni. Chiar dacă nu era sărbătoare, tot găsea prilej să ne strângem cu toții”, a mai adăugat Doina Belu, pentru playtech.ro.

„Nu avea suflet rău, dar mulți îl dușmăneau”

Un singur regret are Doina Balu, acela că numărul oamenilor care vin la comemorări e în scădere, iar de asemenea, pentru faptul că nu a fost omagiat cu o emisiune, în care să se arate ce viață a avut artistul. Pe 25 ianuarie, Ion Dolănescu ar fi împlinit 77 de ani. 

”Am atâtea amintiri, suferim acum. La comemorări e tot mai puțină lume, acum nu era nimeni la mormânt, nu s-a făcut o emisiune în memoria lui, de ziua lui, pe 25 ianuarie. Nu avea suflet rău, dar mulți îl dușmăneau.

Citeste si: Ce simptome a avut Ionuț Dolănescu, după ce a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19? Artistul a spus tot adevărul

Și de nu i s-ar mai face pomeni, a dat atâta mâncare încât are și pe lumea cealaltă. Ușa era descuiată, intra cine voia și nu voia, dintre cunoștințe. Erau la cântăreți de nu le venea rândul să cânte. Am casete cu Romica Puceanu și cu atâția artiști de valoare, mulți nu mai sunt printre noi”, a mai spus aceasta. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Dragoș Dolănescu, mesaj pentru fratele lui infectat cu noul coronavirus! Cei doi au lăsat disputele deoparte: „Să aibă multă grijă de el, nu este de joacă”

Ionuț Dolănescu, depistat pozitiv cu coronavirus. Care este starea de sănătate a artistului

Fostul soț al Doiniței Dolănescu își vinde limuzina! Petru Boico: ”Înainte de a divorța, mă înșela cu Ionuț de un an!” FOTO

Antonia vinovată pentru lipsa de ascensiune a carierei lui Velea?

TREMURAM! Ce a pățit Marian Godină după ce s-a vaccinat: Polițistul a povestit tot ce i s-a întâmplat

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Pașaportul Covid -19 pentru zborul cu avionul. Cum arată documentul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies