Detalii socante despre Revolutia din decembrie '89! "Teroristii" au primit instructiuni in Scanteia Tineretului inainte de inceperea macelului! Articolul era codificat si avea titlul "Cateva sfaturi pentru cei aflati in aceste zile la mare"

Oficial, "Revolutia romana din decembrie 1989" a inceput la 16 decembrie in Timisoara. Dupa ce evenimentele s-au terminat tragic, valul de proteste a cuprins intreaga tara. La 21 decembrie, Nicolae Ceausescu s-a vazut pus in fata faptului implinit dupa ce a fost huiduit in timpul unui miting. A doua zi primea lovitura de gratie, fiind nevoit sa fuga la bordul unui elicopter. Cu trei zile inainte, insa, presa centrala transmitea un mesaj ciudat, decodat ulterior si prezentat ca fiind instructiuni pentru "teroristi".

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereIn zilele "Revolutiei romane din decembrie 1989" cuvantul terorist definea dusmanul absolut al romanilor si al democratiei! Teroristii erau suporterii regimului ceausist responsabil pentru macelul inceput in Capitala inca din ziua de 21 decembrie 1989. Nicolae Ceausescu a detinut puterea pana a doua zi cand a fugit din sediul Comitetului Central din Bucuresti, institutia fiind asediata de revolutionari. Din momentul cand a pasit in aparatul de zbor, Ceausescu pierduse total controlul. A fost arestat cateva ore mai tarziu langa Targoviste, unde impreuna cu sotia sa a fost executat trei zile mai tarziu, pe 25 decembrie.

In tot acest timp, desi Ceausescu fusese arestat si ulterior executat, in toata Romania s-a tras in nestire, mii de civili sau militari fiind ucisi. Cine sunt criminalii? Asa-zisii teroristi... Pana in ziua de azi nu a fost descoperit nici un astfel de personaj! Teroristii nu au fost dovediti vreodata, existenta lor fiind pusa sub semnul intrebarii. Unii au vorbit de conspiratii, altii de un haos survenit pe fondul crizei din intreaga tara, militarii si garzile patriotice impuscandu-se intre ei.

Un detaliu halucinant a iesit recent la lumina! Cu doar trei zile inainte ca in Capitala sa inceapa macelul, presa centrala publica un articol bizar cu o serie de detalii iesite din comun! Pe data de 18 decembrie 1989, in ziarul Scanteia Tineretului apare un articol nespecific perioadei din an, denumit "Cateva sfaturi pentru cei aflati in aceste zile la mare". Va redam integral textul publicat in urma cu 24 de ani.

"Cateva sfaturi pentru cei aflati in aceste zile la mare"
Evitati expunerea intempestiva si prelungita la soare. E de preferat sa incepeti mai prudent, cu reprize scurte de 10-15 minute – cand pe-o parte, cand pe alta. Astfel, va veti asigura un bronzaj placut si uniform. Nu va avantati prea mult in larg. Oricum, in caz de pericol, nu strigati. Este inutil. Sansele ca prin apropiere sa se afle vreo persoana dispusa a va asculta sunt minime. Profitati de binefacerile razelor ultraviolete. Dupa cum se stie, ele sunt mai active intre orele 5,30 si 7,30. Se recomanda cu precadere persoanelor mai debile. Daca sunteti o fire sentimentala si agreati apusurile soarelui, librariile de pe litoral va ofera un larg sortiment de vederi cu acest subiect. Si inca ceva – daca aceste v-au pus pe ganduri si aveti deja anumite ezitari, gandindu-va sa renuntati in favoarea muntelui, inseamna ca nu iubiti in suficienta masura marea.

fara descriereAcesta e articolul misterios publicat in "Scanteia tineretului" la 18 decembrie 1989Sa fi fost vorba de publicarea unui articol gresit, care in mod normal ar fi trebuit scris vara? Limbajul ciudat denota altceva, iar acest lucru a fost explicat in publicatia "Vitralii - Lumini si umbre/ Revista veteranilor din Serviciile Romane de Informatii".  Despre respectivul text s-a explicat ca ar contine instructiuni pentru gruparile care au actionat in perioada urmatoare! Mai mult, textul in sine a fost decodificat de specialisti in contraspionaj! Rezultatul este halucinant!

"Cateva indicatii pentru cei aflati in aceste zile in misiuni la diferite obiective"
—Evitati atacurile prelungite asupra obiectivelor. Este indicat sa atacati cu prudenta, in serii scurte de 10-15 minute din diferite directii. Astfel va veti asigura o supraprotectie si rezultatele vor fi mai bune. Nu va apropiati prea mult de obiectiv(pericol de capturare sau de ucidere). In caz de pericol(ranire sau capturare) nu cereti ajutor, fiindca nu va fi nimeni care sa va ajute sau sa va asculte. Actionati si atacati obiectivele dimineata mai devreme, in special intre orele 5:30 si 7:30. Acest sistem se recomanda pentru aparatorii mai fricosi sau mai neinstruiti, intre aceste ore oboseala fiind mai accentuata dupa o noapte de veghe. Este indicat ca pe inserate, sa va refaceti rezervele de munitie si alte produse: depozitele stiute sunt bine dotate, cu sortimente variate. Daca aveti ezitari, sunteti afectat intr-un fel sau altul, sau va ganditi sa renuntati, inseamna ca nu v-ati indeplinit in totalitate misiunea pentru care ati fost pregatiti(sursa: Revista Vitralii - Lumini si Umbre, pag. 113-114).

Articolul din Scanteia Tinerului a aparut sub semnatura "S.P." fiind publicat langa o compunere scrisa de un elev de clasa a III-a, al Scolii numarul 20, din Bucuresti. Autorul Sorin Preda a acceptat sa faca declaratii publice despre materialul cu pricina, declarand in mai multe randuri ca a fost vorba de un text umoristic. Ne intrebam totusi, oare cine a ras? Mai ales ca din text lipseste... umorul!

sursa foto: agentia.org, wikipedia.org

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate