Dezastru în New York. Autoritățile au trecut la măsuri fără precedent

New York City a adoptat miercuri noi măsuri agresive de combatere a extinderii coronaviruslui

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

Printre deciziile luate de autoritățile din New York se numără închiderea de străzi şi interzicerea jocurilor sportive de echipă în parcurile publice, transmite Reuters.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, a declarat că peste 30.800 de persoane au fost diagnosticate ca purtătoare de virus în acest stat, care a devenit epicentrul epidemiei din SUA, dintre acestea 17.800 doar în oraşul New York. Statul New York a raportat 285 de decese şi aproximativ jumătate din totalul cazurilor de coronavirus din Statele Unite.

Situația în New York se ameliorează

Măsurile adoptate la nivelul statului pentru controlul coronavirusului par să funcţioneze, numărul spitalizărilor încetinind în ultimele zile, a spus Cuomo.

"Este aproape prea bine ca să fie adevărat ...", a spus el. „Acesta este un semn foarte bun, un semn pozitiv, din nou nu este 100% sigur că tendinţa va continua sau că este corect, dar tendinţele se îndreaptă în direcţia bună.”

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

El a descris închiderea circulaţiei vehiculelor pe unele străzi din New York, unde trăiesc peste 8 milioane de oameni, ca un program pilot şi a spus că sporturile precum baschetul vor fi interzise în parcurile oraşului, mai întâi voluntar, atât timp cât oamenii respectă.

Citeste si: Olivia Steer s-a schimbat? Mesajul transmis unei admiratoare despre vaccinul pentru coronavirus

Citeste si: Coronavirus România. Încă trei decese au fost confirmate, iar bilanțul a urcat la 17

Citeste si: Bogdan Anicescu, tânărul care traduce pentru surdo-muți mesajele autorităților, face parte din echipa Știrilor Kanal D: „Aici am căpătat multă experiență”

În cazul interdicţiei de circulaţie a vehiculelor, intenţia este de a permite pietonilor să meargă pe străzi pentru a permite o „distanţare socială” mai mare pentru a evita infecţiile.

„Apropierea ne face vulnerabili”, a spus Cuomo, care a devenit un lider naţional important în problema coronavirusului.

În timp ce oficialii New York-ului se luptă să ţină sub control epidemia, impactul acesteia începe să se facă simţit tot mai puternic şi în afara unor zone fierbinţi carre includ statele New York, California şi Washington, în condiţiile în care Louisiana şi alte state se confruntă cu prebuşirea sistemelor lor medicale, menționează News.ro.


Citește și:

Profesorii care refuză să predea online pot rămâne fără serviciu

Bilanț COVID! Încă o zi cu peste 2.000 de cazuri noi de coronavirus. Crește numărul pacienților internați la Terapie Intensivă

 VIDEO Probleme mari pentru Magistrala 5 de metrou proaspăt inaugurată. La stația Eroilor 2 curge apă din tavan. Reacția premierului

Gheorghe Dincă, dezvaluiri surprinzătoare: ”Alexandra nu a acceptat banii pe care i-am oferit”

Avertisment dur al medicului Virgil Musta: „Numărul de cazuri va crește tot mai mult. Fiecare persoană cu care ne întâlnim să fie considerată pozitivă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies