Dezastru în New York. Autoritățile au trecut la măsuri fără precedent

New York City a adoptat miercuri noi măsuri agresive de combatere a extinderii coronaviruslui

Autor: D.A.

In articol:

Printre deciziile luate de autoritățile din New York se numără închiderea de străzi şi interzicerea jocurilor sportive de echipă în parcurile publice, transmite Reuters.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, a declarat că peste 30.800 de persoane au fost diagnosticate ca purtătoare de virus în acest stat, care a devenit epicentrul epidemiei din SUA, dintre acestea 17.800 doar în oraşul New York. Statul New York a raportat 285 de decese şi aproximativ jumătate din totalul cazurilor de coronavirus din Statele Unite.

Situația în New York se ameliorează

Măsurile adoptate la nivelul statului pentru controlul coronavirusului par să funcţioneze, numărul spitalizărilor încetinind în ultimele zile, a spus Cuomo.

"Este aproape prea bine ca să fie adevărat...", a spus el.

„Acesta este un semn foarte bun, un semn pozitiv, din nou nu este 100% sigur că tendinţa va continua sau că este corect, dar tendinţele se îndreaptă în direcţia bună.”

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

El a descris închiderea circulaţiei vehiculelor pe unele străzi din New York, unde trăiesc peste 8 milioane de oameni, ca un program pilot şi a spus că sporturile precum baschetul vor fi interzise în parcurile oraşului, mai întâi voluntar, atât timp cât oamenii respectă.

Citeste si: Olivia Steer s-a schimbat? Mesajul transmis unei admiratoare despre vaccinul pentru coronavirus

Citeste si: Coronavirus România. Încă trei decese au fost confirmate, iar bilanțul a urcat la 17

Citeste si: Bogdan Anicescu, tânărul care traduce pentru surdo-muți mesajele autorităților, face parte din echipa Știrilor Kanal D: „Aici am căpătat multă experiență”

În cazul interdicţiei de circulaţie a vehiculelor, intenţia este de a permite pietonilor să meargă pe străzi pentru a permite o „distanţare socială” mai mare pentru a evita infecţiile.

„Apropierea ne face vulnerabili”, a spus Cuomo, care a devenit un lider naţional important în problema coronavirusului.

În timp ce oficialii New York-ului se luptă să ţină sub control epidemia, impactul acesteia începe să se facă simţit tot mai puternic şi în afara unor zone fierbinţi carre includ statele New York, California şi Washington, în condiţiile în care Louisiana şi alte state se confruntă cu prebuşirea sistemelor lor medicale, menționează News.ro.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Criminalul de la Onești a fost detubat! Medicii spun că pot fi reluate procedurile judiciare

Moşii de iarnă 2021. Ce semnificaţie are Sâmbăta Morţilor

Moşii de iarnă 2021. Tradiţii şi obiceiuri de Sâmbăta Morţilor

Horoscop Zilnic Sâmbătă 6 Martie 2021: TAURUL va putea să își asume anumite riscuri, fiind foarte sigur pe sine însuși și propriile forțe!

Anunțul momentului pentru milioane de elevi și profesori din România. Este oficial, se întâmplă de luni, 8 martie

Cum arată soția celebrului Valeriu Gheorghiță? Este extrem de frumoasă. Detalii neștiute despre coordonatorul campaniei de vaccinare

Exclusiv. Document CIA care aruncă în aer Arabia Saudită. Acuzații grave

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies