Deznodământ cumplit în procesul în care Minune și Bursuc au fost acuzați că au furat o piesă a Mihaelei Runceanu! Compozitorul a murit chiar înainte de pronunțare! Ce se întâmpla acum? EXCLUSIV

Adrian Minune și Dan Bursuc au scăpat de plata unor despăgubiri importante, după ce și-ar fi însușit fără drept o piesă a celebrei Mihaela Runceanu.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Deznodământ teribil în scandalul în care Adrian Minune și Dan Bursuc erau acuzați că au furat piesa Mihaelei Runceanu, ”De-ar fi să vii”. Compozitorul celebrului șlagăr din anii ’80 a murit chiar înainte de verdictul instanței.

Cine va continua lupta cu Adrian Minune și Dan Bursuc?

Alexandru Vilmanyi, unul dintre cei mai prolifici compozitori și orchestratori din perioada comunistă, s-a stins din viață în urmă cu câteva luni, supărat că maneliștii i-au preluat fără acord una din cele mai importante creații ale sale. Vilmanyi, despre care s-a spus că era compozitorul preferat al lui Nicu Ceaușescu, i-a dat în judecată pe Adrian Minune și pe Dan Bursuc pentru încălcarea drepturilor de autor încă din 2018, însă procesul s-a lungit atât din cauza pandemiei cât și a nenumăratelor amânări cerute de avocați.

Citeste si: Adriana Simionescu s-a mutat cu iubitul! Cum a primit Adrian Minune vestea: „Nu a fost ceva gândit foarte mult”

Decizia instanței a rămas în pronunțare până în luna iunie a acestui an, atunci când judecătorii au constatat că reclamantul a decedat. Conform legii, aceștia au suspendat cauza până la apariția unor eventuali moștenitori care să-și dorească să preia lupta pentru drepturile lui Vilmanyi.

Alexandru Vilmanyi: ”Minune a scos și o casetă care s-a vândut într-un număr imens de exemplare”

“Am făcut sesizare la Uniunea Compozitorilor, la CREDIDAM, la ORDA şi la DNA pentru că e vorba aici de un furt intelectual, un plagiat, iar oamenii încasează bani grei de pe urma muncii mele. Mai mult, Adrian Copilul Minune a scos o casetă care poartă chiar titlul original al piesei, “De-ar fi să vii”, fără să-mi ceară consimţământul – şi care s-a vândut într-un număr imens de exemplare, nu numai în România, ci şi în străinătate.

Şi la fel se întâmplă şi în cazul piesei furate de Bursuc.(...)

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

Ştiţi ce m-a deranjat cel mai mult? Faptul că aceşti oameni îşi afişează ostentativ bunăstarea şi averile m-a determinat, contrar stilului meu de viaţă, să nu rămân indiferent şi să reacţionez”, a povestit Alexandru Vilmanyi în gazeta de Cluj, cu puțin timp înainte să moară.

Nicu Ceaușescu a golit un local să-l asculte le Vilmanyi

Alexandru Vilmayi s-a născut în 1943 în Ungaria iar spre finalul vieții s-a retras în comuna Recea, județul Cluj. A compus pentru Gil Dobrică și a orchestrat toate piesele lui Dan Spătaru, inclusiv celebrul șlagăr ”Drumurile noastre”. De asemenea, muzica lui a răsunat în producția ”Nea Mărin miliardar”. La începutul anilor ’80, el a fost remercat de Nicu Ceaușescu pe litoral, acolo unde cânta împreună cu trupa lui de atunci.

Citeste si: Karmen a avut premoniții cu problemele de sănătate ale mamei sale: „Avem o legătură dincolo de realitate”

“Odată, prin 1980, Nicu a venit însoţit de fiii marilor activişti din C.C. la P.C.R.: Gyuri Fazekas, Serghei Mizil, fiul lui Maurer şi alţii. A apărut pe la unsprezece şi jumătate noaptea şi, brusc, i-a dat pe toţi consumatorii afară din local. Atenţie, era vorba de două-trei sute de oameni, nu de unul singur. Şi, după ce au rămas numai ei între ei, au chefuit până dimineaţă”, a mai povestit Vilmanyi pentru sursa citată.

Alexandru Vilmanyi a fost căsătorit timp de 35 de ani cu interpreta Sanda Pop. El s-a stins din viață la sfârșitul lunii martie.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Soția lui Adrian Minune a suferit un accident vascular! „S-a produs în somn”. Cum se simte Cati Simionescu după ce a fost operată în Turcia

EXCLUSIV! Adi Minune a ieșit la plajă cu "două perechi de ochelari de soare"! Ce contează că marea-i la un kilometru, când ai cu ce-ți scălda ochii pe șezlong

Suma incredibilă pe care Adrian Minune o plătește anual ca impozit la mașinile sale de un milion de euro! Să nu mai spună nimeni că maneliștii nu sunt buni contribuabili! EXCLUSIV

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

SE SCHIMBĂ HARTA Europei?! O țară ar putea ieși din Uniunea Europeană: "Într-o zi sau mai degrabă într-o noapte"

S-a TERMINAT! Final de drum pentru Gabriela Firea și Florentin Pandele. Cu cine a înșelat-o. ESTE SCANDAL IMENS

SINUCIDEREA CARE ȘOCHEAZĂ ROMÂNIA. Devenise tată de câteva zile. Dezvăluiri despre moartea comerciantului român de artă

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies