Dezvaluire DE SENZATIE! Albert Einstein i-a scris in anii '30 tatalui lui Petre Roman! Vezi ce i-a spus marele savant!  

Cunoscutul politician Petre Roman sustine ca tatal sau, Valter Roman, a primit o scrisoare de la Albert Einstein pe cand avea doar 15 ani.

Distribuie pe:

Marele fizician se afla atunci in plina glorie stiintifica dupa elaborarea faimoasei teorii a relativitatii. De ce i-ar fi scris savantul unui pusti din Romania? Pentru ca a fost impresionat de o serie de calcule privitoare la varsta pamantului facute de micul roman, sustine "Jurnalul National".

Einstein se manifesta pe atunci ca un pacifist, condamna nationalismul si nutrea sperante pentru instaurarea unei lumi mai bune. Este posibil ca si din acest motiv sa fi fost impresionat de interesul unui pusti pentru problemele pamantului.

fara descriere

“Cand tata avea 15 ani, a calculat varsta pamantului pe baza cantitatii de radioactivitate existente in atmosfera. Calculul pe care l-a facut i l-a trimis lui Einstein. Cum-necum, Einstein a reusit sa citeasca aceasta scrisoare si i-a răspuns, l-a felicitat, i-a spus că este un calcul aproximativ, dar cu aproximatie acceptabila si, ma rog, l-a laudat. Este vorba despre o singura scrisoare, dar pe care nu a reusit sa o pastreze. Dupa tulburarile razboiului s-a pierdut”, precizează Petre Roman.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate