Dezvăluiri! Artificiile folosite la Colectiv erau aduse din Bulgaria și nu aveau instrucțiuni traduse! Materialele pirotehnice se vând ”la ofertă” și cu 25 dolari

Artificiile folosite în Club Colectiv, în anul 2015, au fost importate din Bulgaria și nu aveau fișe tehnice sau instrucțiuni într-o limbă de circulație.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere


In articol:

Firma care a asigurat show-ul pirotehnic ce a dus la moartea a 64 de oameni în Clubul Colectiv a importat artificiile din Bulgaria. Acestea nu erau însoțite de fișe tehnice și aveau instrucțiuni în limba bulgară, netraduse. Procurorii susțin că acestea erau destinate unui spațiu deschis și trebuiau amplasate pe verticală.

fara descriere

Firma din Bulgaria de la care pirotehniștii români au adus artificiile se numește ”Enigma Fireworks Limited” și are sediul central în Bulgaria. Din 2013, Enigma și-a deschis un punct de lucru în Statele Unite, acolo unde deține un depozit și un magazin. Conform site-ului oficial, bulgarii importă materialul pirotehnic din China și Europa iar apoi le exportă în țări din toată lumea. Sunt de peste 20 de ani pe piață și au un mare succes mai ales datorită prețului redus -  au oferte speciale cuprinse între 25 și 89 dolari / set de artificii.

Artificiile, recomandate doar pentru exterior

fara descriere

Artificiile folosite în Colectiv se încadrează în gama ”fântâni de scenă”, care însă se mai află la vânzare pe site-ul companiei bulgare. Acestea au și un filmuleț de prezentare, în care testarea se face în aer liber.

Citeste si: Dezvăluiri despre Răzvan Ciobanu de la colegul său de armată! bloggerul Cetin: ”Nu își dorea să fie înmormântat de preoți”! Legătura designerului cu tragedia de la Colectiv

Citeste si: Maria Ghiorghiu, premonitie cutremurătoare! Ce se va întâmpla în 2019: „Va fi anul...”

Citeste si: Ce se întâmplă cu banii Ilenei Ciuculete, după moarte? Zeci de artiști trecuți în neființă au conturi bancare nerevendicate EXCLUSIV

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, cei doi pirotehniști nu ar fi fost instruiți pentru a folosi cum trebuie materialele pirotehnice, ceea ce a dus la declanșarea incendiului din 30.10.2015.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate