Dezvăluiri din ancheta jurnalistei amenințate cu moartea! Cum au vrut foștii șefi ai Academiei de Poliție să își ascundă faptele

În încercarea de a o discredita pe Emilia Șercan, chestorul Adrian Iacob și comisarul sef Petrică-Mihail Marcoci l-au pus pe Gheorghe-Adrian Bărbulescu să strângă probe compromițătoare împotriva jurnalistei.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

Ei ar fi discutat despre acest plan prin intermediul unor aplicații criptate, astfel încât conversațiile lor să nu fie interceptate, potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, citat de mainnews.ro.

Jurnalista Emilia Șercan a făcut mai multe investigații privind doctorate plagiate la Academia de Poliție și a dezvăluit că lucrarea lui Adrian Iacob este plagiată în proporție de cel puțin 70%.

Ulterior au fost demarate anchete la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și a Academiei Poliției.

„…articolele părții civile au generat dezbateri publice intense, determinând demararea unor anchete administrative la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și a unor verificări ale comisiei de etică din cadrul Academiei, care ar fi putut avea consecințe semnificative asupra carierelor celor doi”, se precizează în rechizitoriu.

În acest context, Marcoci și Iacob l-ar fi determinat pe un fost student al unității de învățământ, Bărbulescu Gheorghe Adrian, să-i transmită mesaje de amenințare Emiliei Șercan, jurnalist de investigații, pentru a o constrânge să înceteze investigațiile jurnalistice care vizau suspiciunile de plagiat din cadrul academiei.

Iacob și Marcoci au profitat de diferența de vârstă, gradul profesional, precum și de recunoștința lui Bărbulescu, pentru că după absolvire a fost menținut în cadrul academiei, și i-ar fi cerut polițistului ajutorul.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate