Dezvaluiri incredibile ale lui Firicel Tomai, antrenorul care a facut-o celebra pe Halep: "Cu Simona au fost probleme mai mari si ne-am despartit in termeni neprietenosi! Era foarte introvertita, nu vorbea nici la telefon decat cu familia!"

Chiar daca Simona Halep este sportivul momentului in Romania, constanteanca reusind ieri o finala la Turneul Campionilor, exista destui oameni din fenomen care nu se inscriu in corul laudatorilor campioanei noastre.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

Simona asculta atenta indicatiile lui Firicel TomaiFiricel Tomai a acceptat sa vorbeasca pentru presa turca despre cei patru ani si jumatate in care a fost antrenorul Simonei Halep, sportiva care face senzatie acum in tenisul mondial. Daca din ianuarie 2014 Simona lucreaza cu belgianul Wim Fissette, perioada in care romanca era foarte departe de topuri a coincis cu colaborarea acesteia cu Firicel Tomai, un cunoscut descoperitor de talente, care s-a remarcat si prin antrenarea lui Victor Hanescu. Iata, pe scurt, opiniile lui Firicel Tomai despre Simona Halep:

- "Prima data am vazut-o la un meci pe care-l juca langa terenul pe care faceam antrenament cu Victor Hanescu, am intrebat-o daca e favorita nr. 1 si mi-a raspuns ca nu e....atunci i-am spus ca ar trebui sa castige acel turneu si l-a castigat! Dupa aceea, ne-am mai vazut pe la Federatia Romana de Tenis, unde faceam antrenamente".Simona si Firicel Tomai- "Avea 3 mari probleme atunci, toate loviturile ca tehnica erau foarte deficitare (mai ales dreapta), avea o problema de bust si daca nu se decidea sa se opereze nu avea sanse ca jucatoare. In plus, era foarte introvertita, nu putea vorbi nici la telefon decat cu familia. Stilul ei de joc era foarte haotic, lovea toate mingile tare chiar daca gresea, tehnica nu o ajuta deloc".

- "Simona este o jucatoare talentata! Ajunseseram impreuna pe locul 38, moment in care eu m-am îmbolnavit si nu am mai putut continua.Dar daca ea nu facea toate schimbarile pe care le consideram necesare, nu ajungea mai sus de locul 50! Istoria celor patru ani e complexa si mi-a facut mult rau!" Tomai si Halep, la un turneu in SUA- "Dupa ce si-a facut jocul si multe alte lucruri necesare, Simona si-a crescut potentialul mult, ea de fapt a batut jucatoare din top 10 cand ea se plasa atunci doar in jurul locului 100! Pentru Simona am facut tot ce era nevoie sa ajunga in top 5 jucatoare din lume!"

- "Am ajutat-o sa ia decizia de a se opera pentru marimea bustului, am creat o tehnica si o tactica adaptata jocului modern, o pregatire fizica pe cat am putut eu mai bine si o pregatire mentala pe cat am putut eu mai bine". - "Cu Simona e altceva, au fost probleme mai mari si ne-am despartit in termeni neprietenosi, desi eu am sentimentul ca nu i-am facut nimic rau, ci am incercat mereu sa fiu sincer si sa o ajut. Nu astept recunostinta din partea ei pentru ca viata a fost usoara pentru ea si este prea tanara. Nu am antrenat-o pentru recunostinta, viata insa o va aduce in momentul in care va aprecia cu adevarat. Ea si acum apreciaza, dar este prea orgolioasa ca sa-mi pronunte numele. V-am mai spus, daca voi scrie o carte voi povesti in ea multitudinea detaliilor care m-au facut sa renunt la colaborarea cu ea in timpul turneului de la Wimbledon, dupa meciul cu Medina!"Wim Fissette, actualul antrenor al campioanei noastre

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate