Dieta de iarnă. Cum să slăbești sănătos în sezonul rece

Dieta de iarnă. Pe timpul iernii imunitatea este mai scăzută și multe persoane se simt slăbite și lipsite de energie. Dieta de iarnă, pe lângă faptul că vă ajută să slăbiți, vă ajută să vă recăpătați și sănătatea și vitalitatea.

Distribuie pe:

Iarna se găsesc tot mai puține fructe și legume proaspete, iar această schimbare în alimentație se simte și începe să aducă probleme organismului.

Specialiștii vă recomandă să aveți grijă ce mâncați în această perioadă rece, pentru că este mult mai ușor să te îngrași.

Citeste si: Ce alimente sunt permise în Postul Crăciunului

Citeste si: 5 alimente sarace in grasimi si benefice pentru sanatate

Citeste si: Papanași cu dulceață. Secretul care-i face pufoși

Dieta de iarna presupune porții mici de mancare, mai ales la cină. Este recomandat să folosești cât mai multe condimente pentru a simți sațietatea. Mai mult decât atât, este indicat să savurezi mâncăruri și băuturi calde.

Dieta de iarnă. Meniul pentru o săptămână:

Luni

Mic-dejun

Lapte sau iaurt degresat cu cereal integrale

Gustare

O pară şi câteva migdale

Prânz

Orez cu legume şi pui la cuptor

Gustare

O gutuie

Cină

Carne de curcan la cuptor cu ciuperci şi spanac

Marţi

Mic-dejun

Brânză de vaci sau iaurt degresat cu fructe sau cu fulgi de ovăz.

Gustare

Câteva prune.

Prânz

Supă de varză.

Gustare

Un iaurt mic.

Cină

Peşte şi sfeclă preparate la aburi sau la grătar.

Miercuri

Mic-dejun

Un bol de lapte cu cereale integrale.

Gustare

Două mere.

Prânz

Ruladă de curcan cu salată de legume.

Supă de pui

Gustare

Un iaurt.

Cină

Supă cremă de legume.

Joi

Mic-dejun

Iaurt cu mei sau hrişcă fierte în apă timp de 20 de minute şi o linguriţă de miere.

Gustare

3-4 mandarine mici sau o portocală.

Prânz

Carne de pui la grătar cu broccoli.

Gustare

Un ciorchine de struguri.

Cină

Budincă cu mere,fructe uscate şi brânză de vaci.

Vineri

Mic-dejun

Brânză de vaci cu seminţe şi tărâţe de ovăz.

Gustare

O gutuie sau două mere potrivite.

Prânz

Peşte la aburi cu ghimbir şi orez

Gustare

Un iaurt mic degresat.

Cină

Salată cu piept de pui cu legume (ardei,ceapă,roşii cherry)

Sâmbătă

Mic-dejun

Lapte cu musli şi fructe.

Gustare

Două portocale.

Prânz

Sărmăluţe de post în foi de viţă.

Gustare

Un iaurt mic.

Cină

Supă cu carne de curcan.

Duminică

Mic-dejun

Quinoa fiert în lapte (o măsură de quinoa şi două de lapte),o linguriţă de miere şi fructe.

Gustare

Două pere şi două nuci.

Prânz

Pui la cuptor cu legume la alegere.

Gustare

Un ciorchine de strugure.

Cină

Salată de ton cu roşii cherry şi ceapă, potrivit dieta de iarnă.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate