Din acest an, prostitutia nu mai e infractiune! Acum, se vrea si impozitarea ei!

Prin noul Cod Penal, care a intrat in vigoare la inceputul acestui an, practicarea prostitutiei in Romania nu mai este considerata infractiune, ci doar contraventie. Acesta a fost insa, se pare, primul pas spre legalizarea prostitutiei, pentru ca acum, ministrul finantelor spune ca vrea taxarea celei mai vechi meserii.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereConform noului Cod penal, prostitutia nu este nici interzisa, nici admisa, aceasta activitate fiind catalogata doar o contraventie si se pedepseste cu amenda. Iar in cazul in care amenda nu este platita, persoana respectiva trebuie sa ”presteze” munca in folosul comunitatii, sub supravegherea primariei.

Chiar daca, in trecut, proiectul de lege privind legalizarea prostitutiei nu a reusit sa treaca de Parlament, Ioana Petrescu, actualul ministru de finante a facut, zilele trecute, o declaratie surprinzatoare.

Ioana Petrescu a declarat ca sustine legalizarea prostitutiei, insa motivul pentru care are aceasta parere nu tine de preocuparile pentru sanatatea practicantelor sau a clientilor acestora, ci de adunarea banilor la buget. ”Deocamdata, prostitutia este ilegala. Daca prostitutia devine legala, atunci avem de a face cu o activitate economica legala, generatoare de profit. Orice ban in plus la buget conteaza”, a explicat ministrul intr-un interviu pentru Antena 3.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate