Din seara de 21 august a inceput montajul celui mare mare cort din Romania pentru festivalul Oktoberfest. Brasovul se imbraca in costum bavarez din 04-14 septembrie

Nou! Toate Treişpe-s Uber Alles!!! La Oktoberfest nu ne este frică nici de ceasul rău, nici de pisica 13! Doar de berea trezită de care, garantat, nu veţi avea parte. Aşa că v-am pregătit 13 noutăţi, cum nu a mai văzut Braşovul. Ever!

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereCort cu etaj şi balcoane!

În premieră absolută pentru România, cortul Oktoberfest va fi dotat cu balcoane din lemn unde vor fi amplasate lojele. Evident, la etaj! Pentru a vedea mai bine tot ce se întâmplă. Decojitul şi scuipatul seminţelor este strict interzis! Se acceptă doar alunele. Vorba ceea: “Berea fără alune, e ca ţuica fără prune”!

2. Concert de Iodlere

Nu ştiţi ce sunt lodlerele?! Ruşinică! Vă lămureşte Onkle Hans, eins, zwei, drei! Iodlerele sunt vocalize tipic bavareze, celebrele iolalarihu!!!! Ţin de folclorul bavarez şi au devenit celebre datorită unui film antologic: “Sunetul muzicii”! Pentru nostalgici, Toma Caragiu şi Anda Călugăreanu au avut un moment genial de Iodlere regizat de Alexandru Bocăneţ. Oktoberfest Braşov 2014 vă aşteaptă cu un concert de lodlere de numa numa!

3. Herr Schurly, cel mai mare fun Oktoberfest vine la Braşov!

Este veteranul Oktoberfest şi cel mai funny dintre toţi fun-ii. Este austriac, nu bavarez. Cam tot aia, pentru că şi unii şi alţi sunt petrecăreţii teutonilor. Casa lui este un muzeu dedicat  Oktoberfest-ului. Nu a lipsit de la nici o ediţie de la Munchen, din 1986, iar acum vine la Braşov. Halbele sus, spuma aliniată regulamentar, onor lui Herr Shurly! Georg Wiesnschurli Mayrhofer e numele real, dar râmâne într noi...

4. Onkle Hans în mărime naturală. Chiar mai mare!

L-am convins şi pe Unchiul Hans să vină la Braşov. Mascota sa de 2,5 metri înălţime va defila peste tot. Din 25 august va poposi în Câmpia Bavareză din Piaţa Sfatului. Vă aşteaptă pentru fotografii de neuitat. Pentru că ... Oktoberfest!fara descriere

5. Paradă de paradă cu 10 “atelaje” specifice: căruţe şi care alegorice

Joi 4 septembrie, de la ora 16, mare paradă mare pe traseul: Primarie –Bulevardul N Iorga- Sens giratoriu Aro – Mureşenilor, Poarta Schei – Liceul Sportiv. Vor defila 10 căruţe şi care alegorice cu butoaie cu bere, bavarezi şi bavareze, tirolezi şi tiroleze... Până acum a fost doar o căruţă, dar am auzit noi că umblă vorba prin burg-uri că am fi de nota 10. Aşa că ... 10!

6. Lanţul uman: halbe din mână în mână, până în fund. La cort!

Noutate de noutate! Berea de la Oktoberfest este proaspătă, rece, delicioasă şi plimbăreaţă. Sâmbătă 13 septembrie va porni de la Berăria Ciucaş de pe Postăvarului, până la cortul de la Liceul Sportiv. Halbele vor fi date din mână în mână printr-un lanţ uman impresionant. Şi ca lungime şi ca îndemânare!

7. Zi de Salsa!

Ce are Salsa cu iodlerele, rtimul latino cu Bavaria şi spuma cu prefectura?! Teoretic, nimic! Noi stăm bine cu practica, aşa că am descoperit numitorul comun. Veselia debordantă şi bucuria de a trăi clipa. În Braşov avem cele mai tari cluburi de Salsa pe care le-am invitat la Oktoberfest. Ole!

8. Regele Oktoberfest – concurs!

Miss ca miss, dar musai să fie şi un rege Oktoberfest! Bărbaţii, săracii, duc greul halbelor ridicate, ciocnite şi băute. În fiecare seară va fi o etapă de concurs cu un câştigător. Duminică 14 septembrie, la spartul târgului, regii de o seară se vor bate în finală. Numai unul va fi Regele Oktoberfest 2014! Pentru a câştiga coroana butoiului cu bere va trebui să bea cu ştaif şi să mânuiască şi cuvintele dibaci, nu doar halba! Declaraţii de dragoste înspumate, creativitate de malţ cu aromă de hamei, Doamne ce va fi pe ei! No, dar şi premiul este pe măsură. Un dozator de bere instalat la Rege acasă şi plinul cu butoaie ... pline, timp de o lună!!!

9. Miss Oktoberfest face acte de caritate!

Anul acesta Miss Oktoberfest va fi o zână bună pentru copiii şi bătrânii defavorizaţi ai Braşovului. Va cutreiera Casele de Copii şi Azilele de Bătrâni cu daruri de suflet din partea sponsorilor Oktoberfest. Ca să fie masa bogată şi sărbătoare pentru toţi!

10. Oktoberfest la litru!

Pentru ca vrem sa le aratam ca si noi putem “duce” ca ei, anul acesta berea la Oktoberfest se va bea din halbe de un litru, exact ca la Muenchen! Ya vol!

11. “Oktoberfest iubeste natura”

Chiar suntem ecologişti şi chiar iubim natura! Împreună cu “Prietenii pădurilor” vom colecta şi recicla paharele de plastic. Premii pe măsura implicării şi efortului.

12. Hot Loferl Showband, în premieră la Bucureşti!

Este o trupă bavareză de la Onkle Hans de acasă care va face un show de zile   mari pe scena Oktoberfest Bucureşti între 25 şi 29 septembrie. Muzică, tradiţie, obiceiuri bavareze.

13. Oktoberfest Timişoara: 16-19 octombrie

No, dacă tot zic ei că Banatu e fruncea, ne-am gândit să-i lăsăm să ne dovedească. Dacă îi vom dovedi noi cu berea, distracţia şi iodlelrele noastre, e altă poveste. Care pe care! De câştigat vor câştiga cu prisosinţă toţi bănăţenii!

B. Un altfel de ... Miss! De fapt, trei...

Miss Oktoberfest 2014

Anul acesta va fi un altfel de concurs de Miss. Cu noi condiţii de participare, mult mai lejere şi cu ... altfel de premii. Plimbăreţe şi nu numai!

Nu există restricţii de înscriere şi nici limită de vârstă. Trebuie doar să fii în spiritul spumos al lui Oktoberfest! Cea care îl va întrece pe Unchiul Hans la proba de halbere viteză, cea care va interpreta cel mai tare iodler, dar şi cea care va avea cea mai activă gaşcă de susţinători ne va lua premiile. Premii de premii!

Miss Oktoberfest va câştiga o excursie pentru două persoane în inima Bavariei, la Munchen! O experienţă turistică inedită oferită de TUI, pentru a le arăta bavarezelor ce fete faine au braşovenii. Şi pentru că o asemenea plimbare şi preumblare, musai să fie filmată, Ciucaş o premiază şi cu o cameră video. Miss se va întoarce cu filmuleţe tematice, numai bune de postat pe pagina oficială de facebook Oktoberfest.

După atâta răsfăţ şi premii, anul acesta Miss Oktoberfest va face acte de caritate! Va cutreiera Casele de Copii şi Azilele de Bătrâni din Braşov cu daruri din partea sponsorilor Oktoberfest. Ca să fie sărbătoare pentru toţi! In data de 12 septembrie Miss Oktoberfest va pleca - cu daruri aduse de brasoveni binevoitori in cortul Oktoberfest la zona de colectare – catre centrul Bradet cu trasura si alai mare, fiind insotita si de unchiul Hans.

c. Oktoberfest 2014

Nou! Lanţul uman: halbe din mână în mână până în fund. La cort!

La Oktoberfest berea este proaspătă şi plimbăreaţă. Ajută şi tu la transportul rapid al berii de la Berăria Ciucaş până la cortul Oktoberfest. Cerbul Cornel ii va trimite berea proaspata Ciucas unchiului Hans, care va astepta sa o primeasca halba dupa halba, pe scena din cort (cele 2 personaje reprezinta defapt 2 mascote de 2, 5 m) Vino să te prinzi în lanţul uman, sâmbătă 13 septembrie ora 17:30 – punct de intalnire Beraria Ciucas! Halbele vor fi date din mână în mână cu îndemânare şi voie bună! Atenţie la spumă...

Eşti rapid şi îndemânatic?! Înscrie-te în lanţul uman pe www.facebook.com/OktoberfestBrasov!

Fii ecologist! Adună paharele goale şi câştigi doze pline de la Ciucas. Cu bere!

Oktoberfest te îndeamnă să fii ecologist. Şi civilizat! Adună paharele goale şi vino cu ele la punctul nostru de reciclare. Voluntarii de la Asociaţia Prietenii Pădurilor îţi vor răsplăti munca şi implicarea. Pentru pahare goale, vei primi doze pline! Unde mai găseşti aşa un schimb echitabil?! Doar la Oktoberfest!

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate