Diplomatul Mihnea Constantinescu a scăpat cu viaţă din două atentate cu bombă din Irak! Fostul ambasador a murit la 57 de ani!

Acum mai bine de 15 ani, diplomatul Mihnea Constantinescu a scăpat cu viaţă din două atentate.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere

Pe vremea când reprezenta România în Irak, diplomatul Mihnea Constantinescu a scăpat cu viaţă din două atentate. „Emisarul Guvernului de la Bucuresti în Irak, Mihnea Constantinescu, se afla, ieri, în sediul Ministerului de Externe irakian în momentul în care o explozie a avut drept ţintă sediul instituţiei, dar oficialul român nu a fost rănit, a declarat purtatorul de cuvânt al MAE Cosmin Dobran. Mihnea Constantinescu a mai fost într-o situaţie similară, când se afla într-un hotel din Bagdad, care a fost ţinta unui atentat cu bombă”, relatau ziarele în 2003. (vezi unde a avut loc atentatul sinucigaş soldat cu 7 morţi)

Mihnea Constantinescu a scăpat cu viaţă din două atentate: "Un obuz de mortieră a fost lansat în direcţia Ministerului de Externe"

„Ministerul Afacerilor Externe de la Bagdad a fost, ieri, ţinta unui atac cu mortiere, a anunţat un ofiter de politie. "Un obuz de mortieră a fost lansat în direcţia Ministerului de Externe, fără să îşi atingă ţinta şi fără să producă victime", a declarat capitanul Ali Khadim. Directorul general politic din Ministerul român de Externe, Mihnea Constantinescu, este emisarul special al Guvernului român în Irak, până la sfârşitul lunii noiembrie, a declarat Cosmin Dobran”, se mai scria despre atentatul căruia i-a supravieţuit Mihnea Constantinescu.

fara descriere

Diplomatul Mihnea Constantinescu a scăpat cu viaţă din două atentate. A decedat într-un spital din Nisa

În Irak, diplomatul Mihnea Constantinescu a scăpat cu viaţă din două atentate. Acesta a decedat duminică, într-un spital din Nisa. Constantinescu a fost ambasador cu însărcinări speciale, reprezentant special al Guvernului României pe probleme de securitate energetică, şi a deţinut în diverse guverne poziţiile de director al Cancelariei Prim-ministrului României, consilier de stat sau consilier diplomatic al prim-ministrului, secretar de stat şi director general pentru afaceri politice în cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate