Direcția de Sănătate Publică a propus noi măsuri pentru București: închiderea locurilor de joacă, program decalat, mai puțini clienți în magazine

Noile măsuri propuse de DSP pentru Capitală! Iată ce anunță autoritățile române!

Direcția de Sănătate Publică a propus noi măsuri pentru București
Autor: Cristina Ionela

In articol:

După ce în București rata de infectare cu coronavirus a depășit 6,22 la mie, specialiștii din sănătate au o listă de lucru pentru măsurile care ar putea fi luate. DSP cere magazinelor să asigure clienților 4 metri pătrați de spațiu în jur, asta însemând și un număr mai mic de persoane în interiorul spațiului commercial.

De asemenea, magazinele ar putea fi închise la ora 18.00, iar în weekend chiar mai devreme, la ora 16.00.

Citeste si: Prefectul Capitalei, primele declarații după ce Bucureștiul a depășit pragul de 6 la mia de locuitori: „E clar că...”

Obligativitatea instituțiilor și autorităților publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic și de a asigura dezinfectarea mâinilor, avem obligativitatea de a asigura programul decalat al angajaților, atât la nivelul aurotităților publice, cât și la nivelul operatorilor economici, participarea zilnică în sistem online a preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ”, a declarat Florentina Iacob, director adjunct al DSP București.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Citeste si: Capitala nu intră în carantină, chiar dacă rata de infectare este uriașă! Decizia luată de autoritățile române

Totodată, Florentina Iacob spune că o nouă măsură propusă de DSP este închiderea locurilor de joacă.

O altă propunere e interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise cum ar fi afterschool, închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri, interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori- deci cele profesioniste rămân deschise. Și la nivel de spații comerciale – magazin, hipermarketuri, malluri- este acea obligativitate de respectare a spațiului de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, distanță de 2 metri între persoane.
Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafața utilă pe care o are”
, a mai spus ea.

Direcția de Sănătate Publică a propus noi măsuri pentru București
Direcția de Sănătate Publică a propus noi măsuri pentru București[Sursa foto: PixaBay]

Ce se întâmplă cu evenimentele private

Iacob a mai explicat că: „La evenimentele private – înmormântări, cununii, botezuri – vom merge pe un număr maxim de 16 persoane, care include și persoanele care oficiază slujba religioasă. E interzisă desfășurarea de activități în cluburi, baruri discoteci.

Terasele rămân deschise, dar sper să se păstreze regulile pentru terase și acestea vor fi verificate prin controale”.

Conform informațiilor prezentate de  Digi24, o altă propunere discutată de autorități este ca în localitățile care au o rată de incidență de peste 6 la mie, magazinele să se închidă la ora 18.00, față de ora 21.00 în prezent, iar în weekend, magazinele ar putea fi deschise până la ora 16.00. De altfel, ar putea fi schimbată și ora de la care nu mai avem voie să circulăm seara fără declarație, oră care în prezent este 22.00.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bolnavii de COVID-19 refuză administrarea oxigenului, după declarațiile controversate făcute de Flavia Groșan! „Este o psihoză pe care nu mi-o imaginam”

Alexandru Negruță, un veteran de război în vârstă de 99 de ani, s-a vaccinat împotriva COVID-19: ”Fără vaccin nu se poate să mergem mai departe”

Situație alarmantă în România! Peste 6.000 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Cătălin Moroșanu și-a pus sănătatea în pericol la „Survivor”

Chiar acum este RĂZBOI! Zeci de rachete au fost lansate

Lavinia Pârva rupe tăcerea: divorțează de Ștefan Bănică? A bătut-o acesta crunt și pe ea? Vedeta a decis să spună adevărul

Credincioșii sunt îngenuncheați. Incendiu catastrofal în toiul nopții. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies