Directorul ANM, forțat să demisioneze, după ce a dat o prognoză greșită

Directorului ANM, Elena Mateescu, i se solicită demisia. Ce a făcut.

Distribuie pe:

Autor: M.V.


Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, îi cere demisia directorului Administrației de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, pentru că ar fi greșit o prognoză meteo care a golit litoralul românesc zilele trecute din cauza unei prognoze greșite.

Fostul ministru solicită demisia directorului ANM şi cere Guvernului României să ia urgent măsuri, “înainte de a se distruge tot ce a mai rămas în această ţară”. Deși în weekend s-au înregistrat temperaturi de 25 - 26 de grade, au fost emise coduri de furtuni, care nu au avut loc, însă. Mulți turiști au preferat să își scurteze vacanța ori să nu meargă deloc pe litoral de teama furtunilor, care săptămâna trecută au măturat litoralul din Grecia.

Citeste si: Cutremur de 6,1 grade! Unde s-a produs

Citeste si: Arestat la miezul nopții! Leo de la Strehaia este în stare de șoc

Citeste si: Accident grav în județul Neamț, cu cinci victime! Ce au descoperit polițiștii în cazul unuia dintre șoferi

„Directorul ANM să explice dacă mai poate face prognoze corect. Dacă nu, să-şi dea demisia! Declaraţiile hazardate şi panicarde ale Elenei Mateescu au golit litoralul românesc, în acest weekend. Joi, 11 iulie, directorul general al ANM a afirmat că fenomenul meteo care a generat miercuri o furtună devastatoare în Grecia, soldată cu sute de victime, între care şi şase morţi, ar putea să provoace incidente şi în România, Litoralul urmând să fie afectat”, a scris, pe Facebook, Mircea Titus Dobre.

„În urma incidentului provocat de prognoza greșită de ANM, în acest weekend, este absolut necesară o anchetă în urma căreia să se stabilească din ce motive nu se pot face prognoze meteo corecte și dacă se poate considera sabotaj acțiunea de saptămâna aceasta. Acțiunile de prevenție sunt absolut necesare, în caz de fenomene meteo extreme, dar nu se fac prin emiterea și propagarea unor mesaje menite să inducă panică, având ca rezultat anularea rezervărilor în structurile de cazare din zonele turistice, cu precădere pe Litoral.


Pe de o parte, pericolele fenomenelor atmosferice extreme trebuie să fie gestionate prin informarea populației în legătură cu măsurile care trebuie să fie luate, în caz de furtună, tornadă, grindină, etc.

Nicio țară din lume nu își blochează turismul pentru că pot exista furtuni de vară. “, a completat Dobre.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate