Doctorul Mihai Craiu, detalii despre începerea anului școlar. Ce a declarat specialistul: "Pot să vă garantez că orice fel de copil..."

Medicul Mihai Craiu dă răspunsul așteptat de toți părinții. Este o decizie corectă să se deschidă grădinițele sau școlile sau nu?

Distribuie pe:

Autor: A.R.


In articol:

Mihai Craiu
Pediatrul Mihai Craiu a vorbit despre începerea anului școlar în condiții normale

Medicul Mihai Craiu, pediatru cunoscut la noi în ţară, este de părere că şcolile pot fi deschise, chiar dacă epidemia de coronavirus nu s-a terminat. Specialistul a mai adăugat faptul că tot ce trebuie să facă părinții este să îi învețe pe cei mici regulile de igienă.

Specialistul Mihai Craiu, detalii despre începerea anului școlar

"Întrebarea nu este dacă deschidem școlile. Sigur trebuie să deschidem școlile. Și asta nu o spun eu, o spune doctorul Fauci (directorul Institutului Național al SUA pentru Alergii și Boli Infecțioase – n.red.), care a avut conferință de presă și a zis că în mod categoric grădinițele și școlile elementare trebuie deschise. (...)

Pot fi făcute sisteme hibrid - 2 săptămâni jumătate de clasă, iar cealaltă jumătate următoarele săptămâni. Nu trebuie să inventăm noi nimic, numai trebuie să ne uităm la unii mai deștepți – și exemple sunt în Europa", a spus medicul Mihai Craiu, pediatru renumit, într-un interviu, potrivit spotmedia.ro.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Medicul a dat noi detalii în cazul deschiderii școlilor și a vorbit despre anumite decizii din alte țări, de care ar trebui să ținem cont. 

"E clar că trebuie făcute sau aplicate niște reguli care se aplică în alte părți. Vă dau exemplul Danemarcei unde grădinițele și școlile sunt deschide din a doua decadă a lunii aprilie. Ei au înjumătăți numărul de elevi dintr-o clasă și unii învățau lunea, miercurea și vinerea, sau o săptămână – depinde de școală. Sau ne putem să ne uităm la exemplul Scoției cu acest sistem de împărțire și distanțare prin diminuarea numărului de elevi din clasă", mai spune doctorul.

"Cu copiii mai mari e simplu"

În plus, specialistul a mai adăugat faptul că problema ar fi cu cei mai mici, pentru că elevii mai mari sunt mai înțelegători. 

"Cu copiii mai mari e simplu, pe cei de liceu poți să îi înveți să stea la un metru, să se spele pe mâini, să poarte mască", a spus medicul Mihai Craiu. 

Medicul a mai adăugat faptul că virusul este mai puțin agresiv în cazul celor mici.

"Ca medic pot să vă garantez că orice fel de copil din clasele primare poate să fie învățat să se spele pe mâini de câte ori a atins clanțele, dacă îi spunem de acasă, și dacă vede că noi adulții ne spălăm și ne schimbăm hainele. Așa va face și el apoi", arată medicul.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Anca Pandrea, probleme serioase de sănătate! Actrița se confruntă cu patru boli

Tavy Puștiu și-a prevestit moartea! Ce mesaj a putut scrie pe Facebook cântărețul de muzică lăutărească cu doar câteva zile înainte de accident

E jale mare în lumea lăutarilor din Ploiești, după moartea lui Tavy Puștiu, cel care și-a transmis live ultimele clipe înainte de a fi lovit de tren

VIDEO! Momentul în care Tavy Puștiu a fost strivit de tren! Totul a fost transmis live pe Facebook

Bătrânica din Iași care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies