Doctorul Virgil Musta povestește ce lucru din viața de zi cu zi poate duce la infecția cu coronavirus

Ce declarații face doctorul Virgil Mustea despre obiectul care se regăsește în casele românilor, ce poate duce la îmbolnăvirea cu noul coronavirus.

Doctorul Virgil Musta povestește ce lucru din viața de zi cu zi  poate duce la infecția cu coronavirus
Autor: I.N.

In articol:

Doctorul Virgil Musta povestește ce lucru din viața de zi cu zi  poate duce la infecția cu coronavirus
Doctorul Virgil Musta povestește ce lucru din viața de zi cu zi poate duce la infecția cu coronavirus

Virgil Musta a explicat că cea mai rapidă cale de transmitere a virusuui este când o persoană se află la mai puțin de un metru de o altă persoană posibil contaminată, în special când aceasta tușește sau strănută.

„Mă refeream la aerul condiționat în incinte ale instituțiilor publice, unde pot fi un număr mare de persoane, care nu se știe dacă sunt sau nu sunt contaminate. Dacă aerul condiționat nu prezintă sisteme de dezinfecție eficiente, există acest risc”, a spus luni, pentru Digi24, Virgil Musta, comentând o scrisoare a cercetătorilor care a fost adresată Organizației Mondiale a Sănătății.

Aerul condiționat ajută la răspândirea virusului!

Medicul a explicat cu aerul condiționat  a mai vorbit și despre pericolul reprezentat de folosirea aerului condiționat în spațiile închise, ce ar putea reprezenta un mijloc de contaminare mai rapid și al mai multor persoane simultan.

Citeste si: „L-am bătut și eu pe el. Ne băteam parte în parte”. Adriana Bahmuțeanu, declarații halucinante despre loviturile încasate de la Silviu Prigoană: „Da, m-a bătut cu pliciul”- kanald.ro

Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro

„Acest risc, al contaminării prin intermediul aerului condiționat, există mai puțin în familie, unde contactul între persoane este permanent și dacă un membru din familie face boala, cel mai probabil o fac și ceilalți”, a explicat acesta.

Citeste si: Marele pericol care îi pândește pe români. Rafila declanșează alerta

Citeste si: Un angajat al Guvernului a fost infectat cu noul coronavirus

Citeste si: Mihai Neșu a primit o veste devastatoare. A murit de leucemie

Virgil Musta, avertisment către români: Asistăm deja la un val doi  

Doctorul Virgil Musta susține că, în România, valul al doilea de coronavirus deja a început. Creșterea alarmantă din ultima perioadă a cazurilor ridică tot mai multe semne de întrebare cadrelor medicale.

„Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Noi, în judeţul Timiş, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val. Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarna. Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie”,  a declarat Virgil Musta pentru Express de Banat.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Se redeschid grădinițele administrate de Primăria Capitalei? Anunț făcut de primarul Capitalei Gabriela Firea

Trei persoane au murit şi două au fost rănite, după ce o maşină a fost lovită de un tren

Din Parlament, direct în filme pentru adulți

Cutremur Turcia azi, 6 februarie 2023: Imagini cumplite din Nurdağı / Provincia Gaziantep. Este unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii 100 de ani din Turcia

VIDEO - Ea este fata salvată din portbagajul mașinii incendiate pe un câmp din București! Iubitul a vrut s-o omoare pentru o datorie la hotel

Iată care sunt câteva dintre efectele stresului de la locul de muncă asupra oamenilor

"Eu sunt femeia cu care Printul Harry și-a pierdut virginitatea! Cum arată Sasha Walpole, femeia care l-a făcut bărbat pe Harry

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies