Doctorul Virgil Musta povestește ce lucru din viața de zi cu zi poate duce la infecția cu coronavirus

Ce declarații face doctorul Virgil Mustea despre obiectul care se regăsește în casele românilor, ce poate duce la îmbolnăvirea cu noul coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: I.N.

Doctorul Virgil Musta povestește ce lucru din viața de zi cu zi  poate duce la infecția cu coronavirus


In articol:

Virgil Musta a explicat că cea mai rapidă cale de transmitere a virusuui este când o persoană se află la mai puțin de un metru de o altă persoană posibil contaminată, în special când aceasta tușește sau strănută.

„Mă refeream la aerul condiționat în incinte ale instituțiilor publice, unde pot fi un număr mare de persoane, care nu se știe dacă sunt sau nu sunt contaminate. Dacă aerul condiționat nu prezintă sisteme de dezinfecție eficiente, există acest risc”, a spus luni, pentru Digi24, Virgil Musta, comentând o scrisoare a cercetătorilor care a fost adresată Organizației Mondiale a Sănătății.

Aerul condiționat ajută la răspândirea virusului!

Medicul a explicat cu aerul condiționat  a mai vorbit și despre pericolul reprezentat de folosirea aerului condiționat în spațiile închise, ce ar putea reprezenta un mijloc de contaminare mai rapid și al mai multor persoane simultan.

„Acest risc, al contaminării prin intermediul aerului condiționat, există mai puțin în familie, unde contactul între persoane este permanent și dacă un membru din familie face boala, cel mai probabil o fac și ceilalți”, a explicat acesta.

Citeste si: Marele pericol care îi pândește pe români. Rafila declanșează alerta

Citeste si: Un angajat al Guvernului a fost infectat cu noul coronavirus

Citeste si: Mihai Neșu a primit o veste devastatoare. A murit de leucemie

Virgil Musta, avertisment către români: Asistăm deja la un val doi 

Doctorul Virgil Musta susține că, în România, valul al doilea de coronavirus deja a început. Creșterea alarmantă din ultima perioadă a cazurilor ridică tot mai multe semne de întrebare cadrelor medicale.

„Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Noi, în judeţul Timiş, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val. Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarna. Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie”, a declarat Virgil Musta pentru Express de Banat.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate