DOCUMENTE! România a intrat în stare de alertă pentru 30 de zile! Ce avem voie și ce nu să facem de pe 15 mai

România este în stare de alertă pentru 30 de zile începând de pe de 15 mai. Iată ce avem voie și ce nu avem voie să facem începând de astăzi.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

DOCUMENTE! Ce avem voie și ce nu să facem de pe 15 mai
DOCUMENTE! Ce avem voie și ce nu să facem de pe 15 mai


In articol:

Marcel Vela, șeful DSU, Raed Arafat, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au prezentat textul hotărârii și a anexei care reglementează măsurile impuse pe durata stării de alertă.

Citeste si: DOCUMENT. Declarația pe propria răspundere pentru starea de alertă, publicată! Descarcă aici

DOCUMENTE! România a intrat în stare de alertă pentru 30 de zile! Ce avem voie și ce nu să facem de pe 15 mai

De astăzi este permisă deplasarea în afara locuinței, în interiorul localității de proveniență, respectând toate măsurile de precauție și evitarea formării grupurilor mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii. Parcurile vor fi deschise, însă nu și locurile de joacă pentru copii.

Citeste si: Alte trei decese provocate de coronavirus au fost anunţate. Bilanţul a ajuns la 1.056

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Pentru cei care locuiesc în zonele metropolitane este important de știut că nu mai au nevoie de declarație pentru a se putea deplasa în interes profesonal, voluntar, pentru activități agricole, comercializare de produse alimentare, pentru administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente, centre de tratament, asistență medicală, îngrijirea unei rude, asistența persoanelor vârstnice, bolnave, sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie.

Școlile rămân închise.

Citeste si: Medicul care a făcut minuni la Timișoara, Virgil Musta, vorbește despre gestul lui Viorel Cataramă: ”Omul este liber să își aleagă soarta” VIDEO EXCLUSIV

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că purtarea măştii devine obligatorie în spaţiile închise. De asemenea, se prelungeşte suspendarea zborurilor de pe toate aeroporturile. Carantinarea celor care vin din străinătate se face la domiciliu. Ieşirea din afara localităţilor se va face doar din ”motive întemeiate”.

De altfel, autoritățile încurajează în continuare munca de acasă, iar unde nu se poate acest lucru, anagajatorul este obligat să asigure angajaților măști de protecție și alcătuirea unui program decalat dacă are peste 50 de angajați.

Terasele și restaurantele rămân închise. Produse alimentare și băuturi pot fi preparate și vândute în regim de drive-in și take away, ca și până acum. Mall-urile de peste 15.000 de metri pătrați rămân închise, cu excepția farmaciilor și a hypermarketurilor care au funcționat și pe perioada stării de urgență.

Pentru cei care au de gând să vină în țară în următoarea perioadă, trebuie să știe că vor intra în carantnă pentru 14 zile. În plus, Arafat a anunțat și prelungirea suspendării zborurilor pentru mai multe țări, pentru încă 14 zile.

Orașele carantinate toatal, rămân în continuare în carantină.

Mai multe puncte de frontieră rămân închise, cu excepția lucrătorilor transfrontalieri.

Urmatorul articol
Citește și:

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă pentru toți românii! "Am motivele mele, bazate pe ce am trăit în ultima perioadă..."

Alte 17 decese provocate de coronavirus. Bilanțul total al deceselor: 1053 de persoane. Numărul celor vindecaţi a crescut cu peste 1.000

Dorian Popa, în pragul disperării! Artistul a fost jefuit! Incredibil ce i-au furat hoții și unde au fost găsite obiectele

Anunțul sumbru al Organizației Națiunilor Unite! Ce se va întâmpla după ce vom ieși din criza COVID-19

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies