Doi copii de 12 ani au spart 30 de masini într-o noapte - VEZI cum a fost posibil asa ceva

Doi copii de 12 şi 13 ani au fost prinşi de poliţiştii constănţeni, după ce au spart 30 de autoturisme în noaptea de joi spre vineri, minorii fiind suspectaţi de comiterea altor 17 furturi din maşini cu o noapte înainte, toate având loc în Constanţa.

Distribuie pe:

fara descrierePotrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, cei doi copii, unul din Constanţa, iar celălalt din comuna Dumbrăveni au fost prinşi de poliţişti, în noaptea de joi spre vineri, în timp ce se aflau la intersecţia străzilor Eliberării cu Dumitru Marinescu.

La un control corporal sumar, asupra copiilor au fost găsite mai multe bunuri - un stick de memorie, două lanterne, cinci brichete, un încărcător auto, trei cruciuliţe, un portofel de culoare neagră fără documente, diferite cărţi de vizită, mai multe monede,o şurubelniţă şi un cuţit.

"Din primele verificări făcute s-a stabilit că în noaptea de 7 spre 8 noiembrie, între orele 23.00 şi 1.30, aceştia au comis 30 de furturi din autoturisme, parcate pe străzile Biruinţei, Cutezători, Dreptăţii, Dumitru Marinescu şi Prieteniei", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanţa, Bogdan Păduraru.

Potrivit acestuia, în urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că cei doi copii sunt suspectaţi de comiterea altor 17 furturi din autoturisme, comise în noaptea de miercuri spre joi.

"Până în prezent nu s-a stabilit valoarea pagubelor produse de cei doi, prejudiciile urmând a fi stabilite", a precizat Bogdan Păduraru.

Poliţiştii au întocmit dosare penale în cazul celor doi copii, pentru furt calificat şi tentativă la furt calificat, iar, pentru că aceştia au vârste sub 14 ani, nu vor răspunde penal pentru faptele lor.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Constanţa au mai spus că cei doi copii provin din familii dezorganizate, iar cel de 13 ani a fugit din Adăpostul de zi şi de noapte pentru copiii străzii din Constanţa.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate