Doi pompieri cu suflet mare au salvat o femeie, victimă a unui accident rutier. Nu se aflau în timpul serviciului, dar nu au ezitat să sară în ajutor: ”Nu ne-ar fi lăsat inima să trecem pe lângă ei”

Doi pompieri, care nu se aflau în timpului serviciului, au sărit în ajutor! Gestul făcut de cei doi au impresionat o țară întreagă!

Cei doi pompieri
Cei doi pompieri salvatori[Sursa foto: Facebook]
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Doi pompieri cu un suflet imens, plt. adj. Dumitrache Nicolae și plt. adj. Dinu Ciprian din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Ploiești, se îndreptau spre casă în momentul în care au văzut că a avut loc un accident rutier, în urma căruia a rezultat și o victimă.

Salvatorii au sărit imediat din mașina în care se aflau și i-au acordat femeii rănite primul ajutor, până la sosirea unui echipaj medical. 

Citeste si: Alertă de incendiu la Spitalul Judeţean Timișoara! Peste 20 de pompieri au intervenit de urgență, după ce s-a simțit un miros puternic de fum

Indiferent unde ne aflăm și ce facem este estențial să rămânem oameni, face parte din menirea noastră și nu ne-ar fi lăsat inima să trecem pe lângă ei”, a mărturisit Nicolae, scrie ISU Prahova.

Citeste si: Teatrul românesc este mai sărac cu un artist. Cortina s-a lăsat ultima oară pentru Cornel Nicoară. Actorul a murit în propriul apartament, la o zi după ce a împlinit 83 de ani

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Ciprian spune că “fiecare misiune se desfășoară ca pe câmpul de luptă, nu lăsăm pe cineva în urmă, mergem toți doar înainte.

Așa a fost și aici, nu puteam pleca știind că viața unui om este pusă în pericol, iar sprijinul nostru îi era de mare folos”.

Cei doi pompieri, felicitați de colegii lor de la ISU Prahova

Oameni aparent simpli, dar atât de speciali! Incidentele nefericite și misiunile complexe fac parte din rutina salvatorilor, unde de fiecare dată pun toată priceperea și dăruirea pentru a salva vieți. 

Doi pompieri cu suflet, plt. adj. Dumitrache Nicolae și plt. adj. Dinu Ciprian din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Ploiești se îndreptau către locuința. Au fost martorii unui eveniment rutier produs pe DN1 A, în localitatea Gura Vitioarei. Un autoturism și un camion încărcat cu lemne au intrat în coliziune, iar in urma impactului o femeie a fost rănită.

Salvatorii au părăsit de îndată autoturismul în care se aflau și au făcut ce știau ei mai bine...să

facă cinste meseriei pe care o execută cu atâta determinare și curaj. Au imobilizat victima care era semiconștientă, au evaluat-o medical și i-au acordat îngrijiri medicale până la sosirea colegilor care aveau competență să intervină.

Totodată, au asigurat și măsurile specifice în cazul producerii accidentelor rutiere, respectiv balizarea zonei și verificarea bateriei, tocmai pentru a evita producerea unei alte situații de urgență. Legătura dintre pompieri și misiunea lor este țesută cu un fir puternic, ce nu poate fi rupt, tăiat sau fisurat. Indiferent, unde îi poartă drumul, legătura va rămâne vie și va dăinui chiar și atunci când nu sunt în misiuni.

Pe oamenii frumoși suflețește nu îi găsești oriunde, dar îi găsești întâmplător atunci când ai nevoie de astfel de persoane, pe ei nu îi alungă greutățile și rămân acolo unde este nevoie până la final. Ne mândrim cu voi și vă prețuim pentru munca depusă în sprijinul cetățenilor!”, este postarea făcută de reprezentanții ISU Prahova, pe Facebook.

Cei doi pompieri
Cei doi pompieri salvatori[Sursa foto: Facebook]

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies