Doi romani au pus bazele celui mai important magazin de haine pentru femei din Canada. In 2011, profitul a fost de 66 de milioane de euro!

Reitmans, cel mai mare magazin de haine si accesorii pentru femei din Canada, a fost infiintat de Herman si Sarah Reitman, in 1926. Cei doi soti s-au nascut in Romania si au emigrat la inceputul anilor 1900. In prezent, brandul creat de Herman si Sarah are aproximativ 1.000 de puncte de desfacere. In 2011, Reitmans a raportat un profit net de 66 de milioane de euro, suma totala a vanzarilor depasind 850 de milioane de euro.

Distribuie pe:

fara descrierePrimul sediu al ReitmansReitmans a fost infiintat de imigrantii romani Herman si Sarah Reitman, asa cum apare in istoricul magazinului, in 1926, in Montreal, intr-un mic apartament. Inca de la deschidere, magazinul a avut o priza uriasa la reprezentatele sexului frumos si a fost luat cu asalt, astfel ca, in acelasi an, sotii Reitman au cumparat o locatie intr-o zona centrala.

fara descriereFemeile s-au inghesuit inca de la deschidere sa-si cumpere haine de la magazinul celor doi romaniLa inaugurarea noului sediu, mii de femei au stat la coada ca sa-si cumpere haine. Succesul avut in Montreal i-a determinat pe sotii Reitman sa-si dezvolte afacerea, care se intinde astazi pe tot teritoriul Canadei ca o panza de paianjen, avand, in ianuarie 2011, 968 de magazine si 10.000 de angajati.In prezent, Reitmans se adreseaza femeilor pe categorii.

Gravidele, femeile de afaceri, adolescentele, batranele, toate pot gasi articole de imbracamite si alte accesorii. Desi au lasat in urma lor un adevarat imperiu, Reitmans vanzand, in 2011, in valoare de peste 850 de milioane de euro si un profit net de 66 de milioane de euro, nu se cunoaste data si locul in care s-au nascut sotii Herman si Sarah, ci doar anul mortii. Herman a murit in 1941, cand magazinul era deja cel mai important de pe teritoriul Canadei, iar sotia sa, Sarah, in 1950.

fara descriereJeremy Reitman (in dreapta) este actualul Presedinte si CEO al ReitmansDesi au avut un succes urias si ar fi putut sa-si instraineze afacerea, Herman si Sarah au transmis cu limba de moarte ca Reitmans trebuie sa ramana o afacere a familie. Astfel se face ca astazi, la 86 de ani de la infiintare, Reitmans este condus tot de doi Reitman. Jeremy Reitman ocupa functia de Presedinte Consiliului de Administratie si CEO, iar Stephen Reitman este Presedintele Centrului de Operare.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate