Doi romani au traversat inot stramtoarea Gibraltar

Calin Chiprianov (46 de ani) si Nicolae Let (28 de ani) au strabatut inot stramtoarea Gibralatar, parcurgand printre valuri cei 18.5 kilometri care despart Europa de Africa.

Distribuie pe:

 

fara descriere

Inotul "open water" este o raritate in Romania. Cu toate acestea, putinii care-l practica sunt apreciati si peste hotare. Cea mai recenta isprava a "maratonistilor" din apa romani apartine lui Calin Chiprianov si lui Nicolae Let. Cei doi, membri ai clubului clujean Orca, au plecat inot din Europa si au ajuns in Africa, strabatand cei 18.5 kilometri ai stramtorii Gibralatar.

 

In cele 4 ore si 44 de minute cat a durat cursa, cei doi au avut de infruntat apa rece, valurile inalte si epuizarea fizica. Sportivii romani au fost ghidati de doua ambarcatiuni. Una dintre ele a mers in fata inotatorilor, avand rolul de a le ghida traiectoria si de a avertiza vasele de mare tonaj ce traversau stramtoarea.

"E dificil nu doar fizic, ci si psihic, caci trebuie sa-ti tii mintea ocupata cu ganduri si idei care sa combata monotonia", a declarat, pentru ebihoreanul.ro, Nicolae Let.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate