Doliu imens în muzică! Criticul Grigore Constantinescu și-a găsit sfârșitul la 82 de ani

Doliu imens în muzică după ce critul de muzică Grigore Constantinescu s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani

Distribuie pe:

Autor: A.B.G

fara descriere

Grigore Constantinescu are o activitate amplă în muzică, iar vetea a venit care un trăsnet pentru cei apropiați marelui artist.

Citeste si: Simona Bacia, o fetiță de 12 ani din Petronșani este căutată cu disperare de părinți după ce a dispărut de la școală

Citeste si: Vacanță de vis pentru Maria Dragomiroiu și soțul ei! Artista a fost în croazieră în Mexic FOTO

Citeste si: Top cele mai bune alimente afrodisiace pentru femei

Cei care l-au cunoscut au numai cuvinte de laudă la adresa regretatului muzicolog.

"Suntem bulversaţi până peste posibil de ştirea primită şi nu-mi vine să cred, efectiv. Grigore a fost prietenul nostru, al meu din studenţie, deci, colaborator şi prieten drag în toate acţiunile mele, criticile toate, când am făcut concertele cu clasa. Peste tot, el a fost îndrumătorul şi prezentatorul nostru şi cu cele mai alese gânduri şi adoraţii pentru muzică, pentru canto, pentru arta operei şi mi-a fost atât de apropiat în toată cariera mea. Şi tot mă pregăteam să scriu memoriile cu el şi n-am reuşit, cât am amânat. Acum e prea târziu. Dumnezeu să-l odihnească. A fost un prieten nepreţuit. L-am iubit enorm. Nu-mi vine să cred, aşa, o durere şi o lovitură îngrozitoare", a declarat profesoara Maria Slătinaru-Nistor, pentru Radio România Muzical.

fara descriere

Cine a fost Grigore Constantinescu

Născut pe 5 decembrie 1938 la Bucureşti, Grigore Constantinescu a studiat la Conservatorul din oraşul natal, iar în anul 1976 a devenit doctor în muzicologie al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca.

fara descriere

A avut o activitate impresionantă de-a lungul timpului ca profesor şi muzicolog: a fost redactor la Editura Muzicală şi la revista MUZICA, profesor şi conducător de doctorat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, membru al Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii - Universitatea Bucureşti, cronicar muzical, autor de studii, articole, interviuri, volume de muzicologie, realizator de emisiuni radiofonice şi de televiziune; a participat cu comunicări ştiinţifice la simpozioane naţionale şi internaţionale; a fost preşedintele Uniunii Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România. Apropiat colaborator al postului Radio România Muzical, Grigore Constantinescu a realizat de-a lungul timpului cicluri de emisiuni extrem de apreciate precum "Convorbiri şi lecturi cu muzică", "Muzica, nimic mai simplu", şi "Turism muzical".

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate