Doliu în cinematografie! A murit un nume uriaş

E din nou doliu în cinematografie, după ce un nume uriaş, Gloria Katz, a murit. Scenarista filmelor „Star Wars” şi „Indiana Jones” a încetat din viaţă la vârsta de 76 de ani, din cauza unui cancer ovarian.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

Producătoarea şi scenarista americană l-a ajutat în secret pe cineastul George Lucas să finalizeze scenariul pentru filmul cu care a debutat franciza de succes „Star Wars”. Primul film „Star Wars” a fost lansat în 1977.

Gloria Katz şi soţul ei, regizorul şi scenaristul Willard Huyck, au redefinit personajul Prinţesa Leia. Interpretată de Carrie Fisher, aceasta a fost înzestrată, la ideea celor doi, cu un caracter mai puternic şi complex.

Katz a dezvăluit ulterior că Lucas i-a angajat pentru a finisa ceea ce el crease, dar nu dorea ca lumea să ştie acest lucru.

Katz a avut mai multe colaborări cu George Lucas, ea lucrând inclusiv la „Indiana Jones and the Temple of Doom” şi „American Graffiti”. Filmul din urmă a fost nominalizat la cinci premii Oscar, inclusiv pentru scenariul creat de ea, Lucas şi Huyck.

Gloria Katz şi soţul ei, Willard Huyck, s-au cunoscut în anii 1960. Huyck, care avea să îi devină soţ, era un bun prieten cu George Lucas. Relaţia lui Katz, Huyck şi Lucas a fost una de strânsă prietenie în continuare şi de colaborare profesională.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Legea pensiilor. Lovitură teribilă pentru 2 milioane de angajaţi!

Ger de -20 de grade în România! Autorităţile din marile oraşe sunt în alertă

Un tânăr din Brăila a furat dintr-un magazin două parfumuri ieftine. Paznicul l-a văzut și l-a executat. Ce s-a întâmplat acum

Horoscop 21 Ianuarie 2021: astazi, pentru Scorpioni, surprizele nu au oprire

Germania trimite o undă de șoc în Europa: Mutația de COVID de care medicii nu știu absolut nimic

Nu mai mânca banane dacă ai această boală! Problemele de sănătate se pot agrava. Medicul Diana Zaharia avertizează

Tehnologia modernă schimbă ghicitul în cafea. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies