
In articol:
Lucian Avramescu, poet și jurnalist, și-a dat ultima suflare în urmă cu puțin timp, în locuința sa din Sângeru, Prahova. Potrivit Agerpres, bărbatul a fost găsit inconștient în urma unui stop-cardio respirator, însă nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, făcute de medici.
Lucian Avramescu a murit la 73 de ani
Lucian Avramescu, unul dintre cei mai renumiți poeți și jurnaliști ai României, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Bărbatul a suferit un stop cardio-respirator, care i-a fost, din păcate, fatal. Deși medicii care au sosit la locuința bărbatului din Sângeru, Prahova, au încercat să-i aplice poetului manevre de resuscitare, organismul acestuia nu a mai rezistat, iar decesul a fost constatat. Lucian Avramescu s-a născut la 14 august 1948.
Lucian Avramescu
Citeste si: Alina Sorescu a aflat verdictul in procesul cu Alexandru Ciucu! La cine vor ramane fetitele- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
După ce a absolvit Facultatea de Horticultură a Universităţii din Craiova, a încercat să își schimbe domeniul de activitate și s-a înscris în cadrul Facultății de Jurnalism a Universităţii din Bucureşti. În urmă cu trei ani, marele scriitor a fost protagonistul unei întâmplări inedite, căci un articol semnat de el, ajuns în presă, i-a făcut pe cititori să deducă moartea acestuia.
Lucian Avramescu
Lucian Avramescu, un scriitor desăvârșit
Pasiunea pentru cuvinte era atât de mare pentru Lucian Avramescu, încât acesta a lăsat să se înțeleagă în propria lui carte, intitulată "Confesiunile unui mut care a vorbit cândva", motivul pentru care iubește să înșire gânduri pe hârtie: "Scriu pentru a nu uita. Amuţirea mea a început în mai, anul trecut. Vorbeam cu pauze între cuvinte, iar consoanele m-au trădat primele. Acum, la aproape un an de cădere progresivă în tăcere nu mai vorbesc deloc. Vorbesc doar în cap. Prietenilor nu le pot răspunde la telefon, celor, puţini, care-şi mai amintesc de mine. Vorbim prin membrii familiei care îmi înţeleg semnele.
Uneori răspund mesajelor. În general scriu cu teama că poate, într-o zi, n-o să mai pot vorbi nici în cap, iar scrisul vine de acolo, comandând degetelor care se mişcă iute. În toată viaţa mea de ziarist m-am descurcat la maşina de scris, apoi cu laptopul. Chiar şi poeziile le scriu, de ani şi ani, direct în calculator. Scrisul meu de mână e catastrofal. Spunând doar ilizibil nu-i destul. Scriu cu teama că într-o zi nu voi mai şti nimic. Pe cine am iubit, ceea ce ar mutila o bună parte din viaţa mea, pe unde am umblat şi, la urmă de tot, cum mă cheamă.", se arată în cartea menționată, potrivit femeide10.ro.