Doliu în lumea artistică! A murit cantareața Valentina

Este doliu în lumea muzicală, după ce artista Valentina s-a stins din viață la vârsta de 64 de ani.

Distribuie pe:

Autor: A.V.


In articol:

  Valentina Tolkunova, cunoscută pentru piesele sale din perioada sovietică, a murit, astăzi dimineaţă, la Moscova, la vârsta de 64 de ani. Artista a fost internată în spital pe 16 februarie, după un concert susţinut în Belarus. Potrivit agenţiei ruse de ştiri, RIA Novosti, Tolkunova suferea de o boală oncologică. Valentina Tolkunova s-a născut pe 12 iulie 1946. Din repertoriul interprretei au făcut parte muzica de jazz, cântecele populare, piese ale compozitorilor ruşi.

  Cele mai cunoscute cântece pe care ea le-a interpretate sunt: „Stau în gară”, „Năsucurile”, conform Kfetele.ro .

  Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

  Citeste si: Ruxandra Garofeanu a murit. Este doliu în televiziunea din România - bzi.ro

  În urmă cu o zi, tatăl actorului Nae Caranfil s-a stins din viață

  Tatăl lui Nae Caranfil, Tudor Caranfil, s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani, în casa lui din București. Cea care a dat vestea este chiar Irina-Margareta Nistor, pentu news.ro . În 1962, a fondat primul cinematograf de arhivă din Bucureşti („Prietenii filmului”) pe baza căruia va fi creată, doi ani mai tîrziu, Cinemateca Română. Din 1970 a activat, cu precădere, în televiziune, unde a realizat, între 1972 şi 1977, un popular magazin săptămânal de cultură cinematografică intitulat „Vârstele peliculei”, emisiune continuată din 1990 până în 1997.

  Alte cicluri de emisiuni TV iniţiate: „Istoria unei capodopere”, „Povestea unui gag”, „Dicţionar cinematografic”, „Amfiteatrul artelor”, „Traveling peste timp” şi „Telefilmotecă de Aur”. Din 1966, a demarat seria de volume dedicate istoriei cinematografiei printre care se numără „F.W. Murnau” (1968), „Vârstele peliculei”, o istorie filmului în capodopere (vol. I IV, 1982 1998), „Cetăţeanul Kane”, „În căutarea filmului pierdut” (1988, volum distins cu Premiul ACIN), „Dicţionar de filme româneşti” (2002; ediţia a II a, 2004), „Dicţionar universal de filme” (2002; ediţia a II a, 2003; ediţia a III a, 2008), „Pe aripile vântului” (2003). 

  Abonează-te pe

  Citește și:

  Petrecere și fericire mare în familia lui Florin Salam! A făcut anunțul

  Dezvăluiri din trecutul lui Brigitte Sfăt! ”Am fost manechin la Zina Dumitrescu!” Ce a determinat-o însă pe brunetă să renunțe la modă

  Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

  Cele mai frumoase urari de la multi ani pentru cei dragi

  Bill Gates a șocat toată planeta! Decizia luată de miliardar după ce a donat 350 de milioane de dolari

  Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

  Bilanț coronavirus, 23 ianuarie. Câte cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de or

  Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
  Cookies