Doliu în lumea artistică. A murit soporana Aida Abagief

Este doliu în lumea artistică. Aida Abagief s-a stins din viață.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Este doliu în Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovschi”. Profesorul și artistul Aida Abagief s-a stins din viață, scrie Adevărul.

Ea a debutat pe scena artistică din Constanța la vârsta de 24 de ani. A ținut peste 2000 de spectacole de operă, operetă şi concerte. Aceasta a absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu din București și a fost repartizată la Constanța.

„S-a stins o Stea strălucitoare a scenei lirice constănţene, Soprana AIDA ABAGIEF! Soprană recunoscută pe scenele naţionale şi internaţionale, dascăl devotat şi luptător neobosit pentru tinerii artişti constănţeni, suflet ales şi generos, Doamna AIDA ABAGIEF a purtat cu o nobleţe desăvârşită mesajul artei lirice şi a împărţit bucuria muzicii minunate de operă tuturor celor ce au avut nevoie de Artă, Cultură, Iubire! Ne luăm Rămas bun cu durere, ştiind că asemenea ARTIŞTI sunt de nepreţuit şi de neînlocuit!”, este mesajul care apare pe rețelele de socializare.

Citeste si: Mihai Constantinescu a fost decorat post-mortem de Președintele României, Klaus Iohannis

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro

Citeste si: Mesajul cutremurător transmis de tatăl Ștefaniei, fata care s-a sinucis în Mangalia. Familia este răvășită de durere

Citeste si: Primele imagini de la înmormântarea lui Mihai Constantinescu! ”Și cerul îl plânge”

”In memoriam profesor emerit Aida Abagief

Colectivul Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța regretă profund trecerea la cele veșnice a doamnei profesor emerit Aida Abagief, fondatoare a facultății noastre, solistă, timp de 30 de ani, a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.

Doamna profesor Aida Abagief va rămâne în amintirea noastră ca un artist și dascăl desăvârșit, pasionat, devotat studenților și profesiei până la sacrificiul de sine. Publicul, colegii, studenții și elevii care au cunoscut-o, au iubit-o, respectat-o și admirat îi vor păstra veșnică amintirea și recunoștința.

Ne exprimăm pe această cale toată gratitudinea pentru tot ceea ce a făcut doamna profesor emerit Aida Abagief pentru cultura și învățământul constănțean și transmitem sincere condoleanțe tuturor celor ce-au iubit-o și apreciat-o.

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, este mesajul Universității ”Ovidius” din Constanța.

Sursă foto: telegrafonline.ro

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate