Stiri

Doliu în lumea cinematografiei! Un nume mare a murit

E din nou doliu în lumea cinematografiei după ce un nume mare, Francis Lai, a murit. Francis Lai a compus coloana sonoră a filmelor "Love story" şi "Un homme et une femme".

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A. I.


Doliu în lumea cinematografiei! Un nume mare a muriticon photo

Francis Lai a decedat la vârsta de 86 de ani. Coloana sonoră a filmului "Love story" (1970) i-a adus lui Francis Lai Premiul Oscar. Cu patru ani înainte de a primi Oscarul, Francis Lai fusese nominalizat la cel mai prestigios premiu din cinematografie pentru coloană sonoră a peliculei "Un homme et une femme".

"Am aflat cu imensă durere despre decesul lui Francis Lai, mare compozitor, născut în oraşul nostru", a scris pe Twitter primarul Nisei, Christian Estrosi. Edilul a anunţat că îi va propune familiei marelui compozitor ca numele acestuia să fie dat unul loc emblematic din Nisa.

Născut la Nisa, la 26 aprilie 1932, Francis Lai şi-a făcut debutul în orchestrele din regiune. Muzicianul a compus primele sale cântece la Paris. A ajuns chiar să compună pentru Edith Piaf în ultimii ani ai carierei marii cântăreţe, între 1960 şi 1961.

Întâlnirea care avea să-i schimbe viaţa a fost cea cu regizorul Claude Lelouch, care i-a cerut să-i compună muzica pentru filmul său romantic "Un homme et un femme" (1966). Melodia i-a conferit o reputaţie internaţională lui Francis Lai, aducându-i şi nominalizarea la Oscar.

Patru ani mai târziu, Francis Lai compunea coloană sonoră a filmului "Love Story", care i-a adus Oscarul. Filmul în care au jucat Ali MacGraw şi Ryan O'Neal este unul dintre cele mai cunoscute din istoria cinematografiei. De-a lungul carierei, Francis Lai a compus coloana sonoră a aproape 100 de filme. De asemenea, a compus peste 600 de cântece.

 
Bianca Drăguşanu a fost atenţionată de Fisc să-şi platească datoriile! Vezi câţi bani a achitat Bianca! EXCLUSIVicon photo

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Luni, de la 22:30, la “Vrei să fii milionar?”: Profesie surprinzătoare a unei concurente! “Sunt trainer la un studio de videochat”icon photo

Vedete

Luni, de la 22:30, la “Vrei să fii milionar?”: Profesie surprinzătoare a unei concurente! “Sunt trainer la un studio de videochat”

Gabriela Corliceanu este concurenta care păşeşte, cu paşi fermi luni, în competiţia “Vrei să fii milionar?”, pentru câştigarea marelui premiu.

Titlu secțiune