Doliu în lumea filmului. A murit Valentina Cortese

Este doliu în lumea filmului. Valentina Cortese s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Este doliu în lumea filmului, după ce actrița Valentina Cortese, preferata lui Franco Zeffirelli, a murit la vârsta de 96 de ani. Actrița fusese nominalizată la Oscar pentru rolul secundar din „La nuit américaine” al lui François Truffaut.

Conform Variety, în filmul respectiv în care a avut un rol secundar, a fost o divă alcoolică trecută de prima tinerețe. Ea s-a născut la 1 ianuarie 1923, la Milano, și a devenit populară după ce a apărut în „Les Misérables/ Caccia all'uomo” (1948), film produs de Carlo Ponti. Actrița s-a stins din viață în orașul natal.

Citeste si: Actorul Michael Sleggs a murit la numai 33 de ani: „Ești unul la un milion...”

Citeste si: Un bărbat a fost surprins în timp ce viola o fetiță de șase ani în toaleta unui restaurant. Era complet gol și plin de sânge

Citeste si: Doliu în România. A murit Ionel Pascota, multiplu campion național de motociclism

„Odată cu moartea Valentinei Cortese, industria italiană de divertisment a pierdut ultima divă a cinematografiei şi teatrului”, a spus Carlo Fontana, preşedintele AGIS.

Ea a jucat alături de Orson Welles, în „Black Magic” (1949), Richard Conte, în „Thieves’ Highway” (1949), Spencer Tracy şi James Stewart, în „Malaya” (1949), şi Richard Basehart, în „The House on Telegraph Hill” (1951). În 1952, i-a dat replica lui Serge Reggiani şi tinerei Audrey Hepburn în „Secret People”.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate