Doliu în lumea filmului. Actorul Florin Oprițescu a murit la 42 de ani, după ce se vindecase de leucemie: "Un gigant frumos, cu o inimă de aur"

Organismul actorului a cedat, din nefericire, după ce timp de un an de zile s-a luptat cu o boală incurabilă.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Florin Oprițescu s-a stins la doar 42 de ani. Actorul român, care era celebru în domeniul cinematografiei din Spania, fusese diagnosticat cu leucemie în toamna anului 2020, însă reușise să se vindece, cu ajutorul fiului său, care i-a donat măduvă.

Citeste si: Doliu în lumea teatrului! A murit actorul Marius Exarhu

Florin Oprițescu se vindecase recent de leucemie

Florin Oprițescu își anunța fanii în urmă cu câteva luni că s-a luptat timp de un an cu o boală gravă, din ghearele căreia a scăpat cu greu. Potrivit jurnalemigrant.com, actorul fusese diagnosticat în octombrie 2020 cu leucemie, însă reușise să se vindece cu ajutorul transplantului de măduvă și celule stem, primite de la fiul lui.

Florin Oprițescu se vindecase recent de leucemie

Florin Oprițescu

[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului- bzi.ro

Acum, cinematografia din Spania este în doliu, după ce vestea morții lui Oprițescu a căzut ca un fulger peste apropiați: "Vei rămâne veșnic în sufletele noastre, ale prietenilor tăi.

Trebuia să mai vedem, de acum înainte, multe filme, cu tine în rol principal. Însă soarta a ales ca tu să joci pe o altă scenă – într-o altă lume. Suferim că ne-ai părăsit atât de devreme, pentru că nu putem schimba destinul și nici moartea nu o putem învinge.", a fost mesajul unui apropiat al actorului, postat pe Facebook. "Călătorie plăcută, Florin, un gigant frumos, cu o inimă de aur.
Să-ți fie țărâna ușoară!"
, a scris actorul Fernando Caya, unul dintre colegii de breaslă ai lui Florin Oprițescu, pe contul personal.

Florin Oprițescu s-a luptat cu leucemia timp de un an

Florin Oprițescu

[Sursa foto: Instagram]

Florin Oprițescu era stabilit în Barcelona

Florin Oprițescu părăsise România în urmă cu 21 de ani, însă nu își uitase locurile natale. Chiar dacă se stabilise împreună cu soția lui în Barcelona, actorul își amintea de fiecare dată cu drag de țara în care s-a născut, dar și de prietenii pe care i-a lăsat în urmă, atunci când a decis să înceapă o

nouă viață, în străinătate: "E ciudat sentimentul pe care îl am după 20 de ani de viaţă aici: îmi e dor de România când sunt în Spania şi viceversa.

Citeste si: Teatrul românesc este mai sărac cu un artist. Cortina s-a lăsat ultima oară pentru Cornel Nicoară. Actorul a murit în propriul apartament, la o zi după ce a împlinit 83 de ani

Îmi e dor de prieteniile pe care le-am lăsat în ţară când am plecat, de o parte a familiei mele ce a rămas în România (mama mea şi tatăl meu fiind stabiliţi aici de ceva timp deja), de bisericile ortodoxe cu mirosul şi atmosfera lor caracteristică, de umorul românesc şi, nu în ultimul rând, de mâncarea tipică ţării noastre. Aş lua cu mine când merg în România: felul de a trăi zilnic cu o violenţă aproape inexistentă a spaniolilor (mă refer la obiceiul de a sări la bătaie), obiceiul de a te pune la rând şi a întreba care este ultimul, muzica lor caracteristică (flamenco, bolero español).", declara Florin Oprițescu în urmă cu un an, pentru adevărul.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies