Doliu în lumea muzicii! A murit un artist legendar! A fost chitaristul lui Elvis Presley

E din nou doliu în lumea muzicii după ce chitaristul Reggie Young a murit. Avea vârsta de 82 de ani.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

fara descriere

Prietenul şi colegul de la Nashville Cats, muzicianul David Briggs, a anunţat că Reggie Young a murit joi la domiciliul său din Nashville, Tennessee.

Reggie Young şi-a început cariera prolifică în Memphis. A început să colaboreze cu producătorul Chips Moman şi a ajuns, în 1964, să cânte în deschiderea trupei Beatles, cu trupa Bill Black Combo. Reggie Young a devenit ulterior cântăreţul celebrului Elvis Presley, al lui Willie Nelson, Waylon Jennings şi al multor altora.

A cântat la chitară pe hiturile: „Hooked on a Feeling,” de B.J. Thomas, „Son of a Preacher Man” de Dusty Springfield, „Sweet Caroline” de Neil Diamond şi „Suspicious Minds” de Elvis Presley. Totodată, a cântat la chitară pentru "Always on My Mind".

Atunci când grupul Highwaymen s-a format între Nelson, Jennings, Johnny Cash şi Kris Kristofferson, Young a cântat în cele mai tari hituri şi a mers cu ei în turnee. Reggie Young nu a reuşit, în ciuda carierei prolifice, să scoată un album solo. Primul lui album, care conţinea o colecţie de melodii pe care le-a cântat de la Memphis la Nashville, urma să fie lansat mai târziu în această lună, prin intermediul casei de discuri Ace de pe Londra.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate