Doliu în lumea muzicii românești! Muzicologul Ruxandra Arzoiu s-a stins din viață

Ruxandra Arzoiu a încetat din viață la vârsta de 59 de ani.

A murit Ruxandra Arzoiu
A murit Ruxandra Arzoiu[Sursa foto: Facebook]
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Zi neagră în industria muzicală! Ruxandra Arzoiu s-a stins din viață la vârsta de 59 de ani. Moartea regretatei artiste a lăsat un gol imens în sufletele persoanelor care au cunoscut-o și iubit-o. Anunțul a fost făcut de Laurențiu Ganea în mediul online. Deși nu a dezvăluit cauza decesului, cunoscutul compozitor a povestit despre omul de valoare pe care l-a pierdut lumea muzicală.

Laurențiu Ganea a susținut pe contul său de Facebook că colegii de breaslă au apreciat-o pentru calitățile de specialist, pentru dăruirea cu care realiza proiectele sale și pentru prietenie, zâmbetul cu care te întâmpina și pentru distincția sa.

„La sfârșit de martie, în zi de Bunavestire, muzicologul Ruxandra Arzoiu ne-a părăsit la doar 59 de ani. A plecat dintre noi cu discreția care a caracterizat-o întotdeauna.  A fost o colegă de mare valoare, membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și realizator de emisiuni în cadrul Radio România Muzical.

Citeste si: Cornelia Catanga și-a prevestit moartea. Aurel Pădureanu, dezvăluiri cutremurătoare: ”Mi-a dat-o într-un sac. I-am văzut doar capul. Dormea, arăta ca un copil”

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Valoarea cărților scrise, a articolelor publicate, participările la simpozioane de specialitate, cercetările efectuate – mai cu seamă în creația contemporană – au fost recunoscute prin numeroasele premii ce i-au fost acordate în țară și străinătate. Competența și creativitatea sa au făcut să-i fie decernate Premiul Criticilor Muzicali și Premiul Radio România Cultural.  Ruxandra Arzoiu a absolvit a secția de muzicologie a Universității Naționale de Muzică în anul 1984 la clasa profesorului Viorel Cosma”.

Ruxandra Arzoiu
Ruxandra Arzoiu[Sursa foto: Facebook]

Cine a fost Ruxandra Arzoiu

Ruxandra Arzoiu a publicat studii, articole și recenzii în reviste precum „România liberă”, „Actualitatea muzicală” sau „România literară”, manifestând un interes special pentru muzica contemporană.

Citeste si: Cornelia Catanga ar putea să fie exhumată! Familia artistei nu este convinsă că a murit din cauza coronavirusului: ”Au băgat-o ăștia la Covid, că așa vor ei”

De-a lungul carierei a fost distinsă cu numeroase premii, printre care Premiul Criticilor Muzicali în 1995, Premiul Radio Romania Cultural în 1998, pentru originalitate și creativitate în realizarea emisiunilor radio și premiul „Mihai Moldovan” acordat de Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radiofonice, în 1992, pentru programul radiofonic „Coordonate stilistice în muzica secolului XX”. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tavi Clonda, prima reacție după ce Maria Constantin a spus cuvinte grele la adresa Gabrielei Cristea

Elena Merișoreanu, dezvăluiri șocante după moartea Corneliei Catanga: „Și soțul ei are Covid!”

Cornelia Catanga și-a prevestit moartea. Aurel Pădureanu, dezvăluiri cutremurătoare: ”Mi-a dat-o într-un sac. I-am văzut doar capul. Dormea, arăta ca un copil”

Zi importantă pentru Tauri, Scorpioni și alte 6 zodii. Vor primi o lecție esențială pentru viață AZI

Doliu uriaș în POLITICA din România! A murit cel mai prezent politician din țară

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea întâmpla

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies