Doliu în lumea sportului din România! A murit Pantelimon Decuseară

Este doliu în lumea sportului din România. Antrenorul Pantelimon Decuseară s-a stins din viaţă.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Pantelimon Decuseară, în vârstă de 78 de ani, s-a stins din viaţă în urmă cu o zi. Bărbatul era supranumit ”părintele secţie de sărituri în apă”. 
 
"Astăzi l-am pierdut pe cel ce a fost mentor pt generaţii întregi. Părintele secţiei de sărituri în apă din Bacău. Cel mai titrat antrenor din România şi unul dintre cei mai buni sportivi. La 78 de ani, ne-a părăsit cel din a căror lecţii şi astăzi mai cităm, atât in sport cât şi in viaţă. 
Să vă fie ţărână uşoară, Pantelimon Decuseara! Ne vedem pe lumea cealaltă!", este anunţul care a apărut pe reţelele de socializare.
 
„Pantelimon Decuseară s-a născut pe data de 16 iulie 1940, a fost sportiv legitimat la Dinamo Bucureşti, a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, apoi a activat ca antrenor de sărituri în apă la SCM Bacău, dar şi al lotului olimpic al României, postură din care a girat performanţele unei generaţii de sportivi care a reprezentat cu cinste România la marile competiţii ale lumii. De numele lui Decuseară se leagă cele mai bune performanţe pe care le-a avut România şi clubul departamental băcăuan la sărituri în apă: campioni mondiali, vicecampioni mondiali, campioni europeni, vicecampioni europeni, campioni balcanici şi naţionali, participanţi la ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice. Drum în pace, Decu!”, conform sursei citate.
 
Sursă foto: tele1bacau.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate