Doliu în lumea teatrului! A murit actorul Marius Exarhu

Marius Exarhu, tatăl lui Răzvan Exarhu de la Rock FM a murit la vârsta de 84 de ani

Autor: Mihaela Manaila

In articol:

Un alt cunoscut actor s-a stins din viață. Marius Exarhu, tatăl lui Răzvan Exarhu de la Rock FM a murit la vârsta de 84 de ani, iar lumea teatrului este din nou în doliu.


Anunțul trist a fost făcut de reprezentanții teatrului Maria Filotti, pe pagina lor de Facebook.

„Ne-a părăsit actorul Marius Exarhu!

Marius Exarhu (18 Martie 1937- 14 Noiembrie 2021) a fost actor, între 1955- 1997 la Teatrul de Păpuși "Cărăbuș" din Brăila. Tot aici, a deținut poziția de director, între 1969- 1971 și 1990- 1993.
La Teatrul Maria Filotti a putut fi aplaudat în ultima perioadă, în spectacolele “Casa", regia Sânziana Stoican și în “La grande magia”, regia Radu Nichifor.

Dumnezeu să-l ierte!”, au scris reprezentanții teatrului pe Facebook

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Cine a fost Marius Exarhu

Marius Exarhu a fost unul dintre cei mai cunoscuți și valoroși păpușari din România. Artistul a activat la Teatrul pentru Copii Brăila (1955 –1993 şi după aceea colaborator până în 1997).

A fost director între anii 1969 – 1971 şi 1990-1993. Roluri de referinţă în: Elefănţelul curios 1970 (rolurile Leul şi Şarpele), Albă ca Zăpada 1956 (rolul Prinţul), Punguţa cu doi bani 1979 (rolul Cocoşul), Harap Alb 1977 (rolul principal), M-am jucat într-o zi 1987, Peştişorul de aur (rolul Moşul) 1984, Hänsel şi Gretel 1990 (rolul Vrăjitoarea). Asistent de regie la Chira Chiralina (regia Zoe Anghel Stanca) şi la Trei căsuţe şi trei drumuri (regia Florica Teodoru), scrie Muzeul Brăilei „Carol I” pe rețelele de socializare. 

A regizat: Băiatul şi vântul, Comoara de D. Vacariu, Artiştii pădurii de N. Ghernet, Albă ca Zăpada de M. Manoilescu, Cei trei purceluşi de E. Toth şi Vreau să fiu mare de Tifirov. Ref. Dumitru Anghel, La Teatrul de Păpuşi: “Băiatul şi vântul” de Nadia Trandafilova [regia Marius Exarhu] în Înainte, Brăila, Nr. 6771 (25 sept. 1966), pg. 2. [C.P.]”, a transmis și Muzeul Brăilei „Carol I” pe rețelele de socializare.

A rămas în memoria colegilor de scenă ca fiind un om plin de viață

În urmă cu doi ani, Nicu Alifantis, un alt artist valoros al culturii româneștei a scris pe blogul său despre vremurile în care a lucrat cu Marius Exarhu.

Marius Exarhu, tatăl lui Răzvan Exarhu de la Rock FM a murit la vârsta de 84 de ani
Răzvan Exarhu și părinții lui[Sursa foto: Facebook]

,,Acum mi s-a făcut dor de un alt om de la „Cărăbuș” la care țin tare mult. Sigur, de astă dată e un altfel de dor, pentru că el, omul la care mă refer e la Brăila și aș putea oricând să dau o fugă să-l văd, dar viața asta a devenit o asemenea alergătură permanentă, obositoare, sâcâitoare, scârboasă de-a dreptu’, încât stai uneori și te-ntrebi ca prostu’, „bă, da eu de cine fug?”… În fine, nu l-am văzut demult pe Marius Exarhu, căci despre el e vorba. Tot actor, tot păpușar, tot talentat, plin de viață, pus mereu pe șotii, cu foarte mult umor și cu un glas superb. Mă declar fan, să fie clar! Numai un astfel de tată putea să facă un Răzvan Exarhu, zău!”, scria artistul, citat de Spectacola.ro

Citeste si: Cazul morții miliardarului Dan Petrescu, departe de a se rezolva! Rezultatele preliminare ale anchetei

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Bilanț coronavirus, 17 noiembrie 2021! Peste 3.500 de cazuri în ultimele 24 de ore

Ultima decizie despre obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Ce amenzi riscă angajații nevaccinați

Simona Gherghe, despre viața de mamă în pandemie! Cu ce probleme se confruntă: „Trăiesc cu spaima asta…”

Atenție! Destinul tău în funcție de anul nașterii

Anunţul care zguduie milioane de români! Vor fi interzise în România! Reacţie fulger de la Guvern

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Halucinant! Amendă de până la 7200 de euro sau închisoare pentru cei care refuză vaccinarea

EXCLUSIV | Kamara rupe tăcerea după apariția imaginilor cu amanta lui Reghecampf: ”Am avut noroc cu ea. A făcut să vorbească țara de noi”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies