Doliu în toată lumea! Pretenedentul la tron s-a stins din viață

Contele de Paris a murit.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Contele Henri d’Orléans a murit la vârsta de 85 de ani. El era descendentul ultimului rege care a fost la tronul Franței. Vestea cutremurătoare a fost dată chiar de către fiul lui, Jean d’Orléans.

„Cu tristețe vă anunț decesul tatălui meu, contele de Paris, în această dimineață. Rugați-vă pentru el!” a spus Jean, ducele de Vendôme.

Citeste si: Ultimă oră! A murit Ioana Condea, fata mutilată și băgată în comă de un proxenet în Germania

Nu se știe încă motivul decesului contelui, însă vârsta înaintă și probleme de sănătate pe care le avea încă de dinainte de Crăciun au fost cu siguranță factori importanți.

Henri, Conte de Paris si Duce al Frantei, a fost seful Casei Orleans si pretendent la tronul Frantei, fiind descendent pe linie masculina al regelui Louis-Philippe d’Orleans, care a domnit in Franta din 1830 pana in 1848, potrivit RoyalCentral

A fost fiul cel mare al Contelui Henri de Paris (1908–1999) si a sotiei acestuia, printesa Isabela de Orléans-Braganza. Din cauza legii din 1886 care a exilat permanent din Franta șefii vechilor case regale si pe fiii lor cei mari, s-a născut la Woluwe-Saint-Pierre, in Belgia.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: