Doliu la Timișoara! A murit Corina Untilă, unul dintre supraviețuitorii din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei mele ţări”

Corina Untilă a murit la vârsta de 48 de ani pe 17 noiembrie, cu o lună înainte de ziua în care în Timişoara se va ţine doliu pentru victimele revoluţiei de acum 30 de ani.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Corina Untilă, preşedintele Asociaţiei „17 decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia din 1989”, a fost înmormântată marţi, 19 noiembrie, în Cimitirul „Rusu Şirianu” din Timişoara. Eroina din '89 a fost răpusă de cancer, o boală cu care s-a luptat din răsputeri, dar pe care nu a putut să o învingă. 

Citeste si: Întrebarea zilei: care sunt cele mai inteligente rase de câini

Citeste si: Cazul Timișoara. Patronul firmei de deratizare a fost arestat pentru 30 de zile

Citeste si: Fiica lui Laurette, bătută în ziua în care Iohannis a promulgat legea anti-bullying!

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro

Doliu la Timișoara! A murit Corina Untilă, unul dintre supraviețuitorii din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei mele ţări”

Corina a fost unul dintre puținii eroi de la revoluția din decembrie 1989, unde mulți oameni și-au dat viața pentru libertatea poporului român. Corina avea doar 18 ani când a fost împușcată în spate şi rănită grav de militari în data de 17 decembrie 1989, la Podul Decebal din Timişoara.

După tragedia de la revoluție, Corina a înființat asociația pentru a proteja victimele revoluției, dar și pentru a afla adevărul despre manifestația sângeroasă.

Îndurerat de vestea tristă, istoricul Mădălin Hondru a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care arată cât de neîndreptățită a fost Corina Untilă.

„În 2015 i-au luat indemnizaţia de invaliditate. Au chemat-o la Bucureşti, s-au uitat la rana ei şi i-au spus: 'S-a vindecat frumos'. Ponta a schimbat legea. Nu se mai încadra. Se încadrau alţii. Alţii care au făcut Revoluţia la televizor sau care nu au facut-o deloc. Sau chiar au tras împotriva celor care au făcut-o. Cei care râd cinic când aud pe cineva vorbind despre Revoluţie, idealuri şi sacrificiu. Ei au meritat, Corina nu. Ei merită în continuare. Corina nu. Pe ei o să îi vedem peste câteva săptămâni la televizor, la conferinţe şi la depuneri de coroane. Se împlinesc 30 de ani nu? Si ce ne mai plac nouă sărbătorile astea rotunde!

Chit că nimeni nu întelege, nu vrea şi nu are chef să sărbatorească. Dar va fi ceva deosebit. Cum ne place. Se va termina cu alegerile, cu politica şi alte chestii, iar oficialităţile vor merge sa depună coroane. Se va da la televizor. Sunt sigur ca o sa mearga iarăşi pe bulevardul Milea din Bucureşti sa depună acolo coroane. Milea care a dat ordin să tragă Armata la Timişoara. Armata care a tras în Cristina Untila. Cât de românească este asta!”, a scris istoricul Mădălin Hodor, pe pagina sa Facebook, conform Adevărul.

În urmă cu cinci ani Corina a rememorat povestea din decembrie 1989: „În propria mea ţară am fost împuşcată de armata propriei mele ţări.”

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate