Doliu pentru toți iubitorii de muzică populară! Aurel Butnaru s-a stins din viață

Cunoscutul artist Aurel Butnaru s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani!

Aurel Butnaru s-a stins din viață
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

Doliu în lumea populară românească. Celebrul interpret, Aurel Butnaru, s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani, după o luptă crâncenă cu o boală cumplită. Aurel Butnaru este cel mai renumit cimpoier de la noi, fiind și liderul unei singure formații de cimpoieri din România.

Citeste si: O cântăreața celebră de la noi susține că soțul ei a murit după o greșeală a medicilor! ”Am solicitat necropsie și mi s-a spus că nu a avut...”

Din păcate, toți iubitorii de muzică populară și care-l apreciau pe cunoscutul cimpoier, regretă decesul lui Aurel Butnaru. Familia, dar și toți cei apropiați sunt foarte îndurerați de pierderea lui.

Aurel Butnaru, titlul de Cetățean de Onoare

Vasile Roșca, fostul primar al comunei Perieni, este cel care a dat vestea cea tristă. Fostul edilul a transmis un mesaj emoționant pe rețelele sociale, Vasile Roșca exprimându-și regretul pentru pierderea interpretului de muzică populară.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Doliu pentru toți iubitorii de muzică populară!
Doliu pentru toți iubitorii de muzică populară! [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Un interpret de muzică populară, tras la răspundere de fosta iubită: ”Ești inuman, omule”

De asemenea edilul i-a oferit, în anul 2016, titlul de Cetățean de Onoare. „Și valorile sunt muritoare… Viața culturală a Perienilor, începând de astăzi va fi mai săracă, odată cu trecerea în neființă a consăteanului nostru drag Aurelian Butnaru.

A fost sufletul formației noastre de cimpoieri, iar în panoplia rapsozilor populari și instrumentiștilor de folclor autentic de excepție, domnul Aurelian Butnaru și-a câștigat locul său în primele rânduri, prin multitudinea participării sale la activități culturale pe

o perioadă de peste 50 de ani. Pe lângă aparițiile la posturi de televiziune (TVR 1, TVR Iasi, PRO TV, FAVORIT etc.) sau înregistrări radio, la emisiuni muzicale și de divertisment, folclorul nostru tradițional, modelat în jurul cimpoiului, s-a făcut cunoscut și în afara granițelor țării noastre.

Domnul Aurelian Butnaru a participat individual sau împreună cu formația de cimpoieri la manifestări folclorice din Italia, Cehoslovacia, Spania și Germania. În cadrul unui festival organizat in Palermo-Italia in anul 1971, pentru prestatia sa, formatia de cimpoieri de la Perieni a fost răsplatita cu Marele premiu “CIMPOIUL DE AUR”, este mesajul transmis de acesta.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vlăduța Lupău se simte rău! Vedata a povestit totul pe rețelele de socializare: „Sunt super sensibilă”

Moment jenant pentru Sore! Cum s-a făcut artista de râs: ”Oamenii treceau și râdeau”

Marcela Fota, gest emoționant în memoria soțului ei! Interpreta de muzică populară este sfâșiată de durere: „Când aveam tot...”

Horoscop Zilnic Sâmbătă 6 Martie 2021: TAURUL va putea să își asume anumite riscuri, fiind foarte sigur pe sine însuși și propriile forțe!

Anunțul momentului pentru milioane de elevi și profesori din România. Este oficial, se întâmplă de luni, 8 martie

Cum arată soția celebrului Valeriu Gheorghiță? Este extrem de frumoasă. Detalii neștiute despre coordonatorul campaniei de vaccinare

Exclusiv. Document CIA care aruncă în aer Arabia Saudită. Acuzații grave

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies