Doliu uriaș! A murit Eva Mozes Kor, supravieţuitoare a experimentelor făcute de naziști

Una dintre cele mai cunoscute supraviețuitoare ale Holocaustului s-a stins din viață.

Distribuie pe:

Autor: M.V.


In articol:

fara descriere

Vești teribile au fost făcute publice în urmă cu puțin timp. Una dintre cele mai cunoscute femei din lume s-a stins din viață.

Eva Mozes Kor, supravieţuitoare a experimentelor făcute pe gemeni de doctorul german Mengele, a murit, joi, în timpul unei vizite la Cracovia. Vestea a fost făcută pe o rețea de socializare.

„Suntem profund îndureraţi să anunţăm trecerea în eternitate a Evei Kor, supravieţuitoare a Holocaustului, avocat al iertării şi fondator al Muzeului Holocaustului şi Centrului Educaţional CANDLES. Eva a murit liniştită astăzi, 4 iulie, la ora 7,10 ora locală a Cracoviei, în timpul excursiei anuale CANDLES în Polonia. În cei 85 de ani pe care i-a trăit, Eva Kor a marcat vieţile a sute de mii de oameni, prin mesajul ei de a depăşi tragedia, de a găsi iertarea şi vindecarea", se arată pe pagina muzeului înfiinţat în 1984 de Eva Mozes Kor, în memoria copiilor care au murit sau au supravieţuit experimentelor de la Auschwitz, scrie Agerpres.

Citeste si: Familia lui Radu Mazăre, de urgență la Penitenciarul Rahova! Ce s-a întâmplat cu fostul edil al Constanței

Citeste si: Cum a fost afectată Violeta de divorțul părinților săi, Andreea Marin și Ștefan Bănică

Citeste si: Andreea Mantea a ajuns la capătul răbdării: „Ieși afară! Nu v-ar fi rușine”

Femeia era originară din județul Sălaj

Femeia era Originară din Porţ, judeţul Sălaj. Eva Mozes Kor a revenit în satul natal abia în 2014, la şapte docenii de la deportarea sa, alături de întreaga familie, în lagărul de la Auschwitz, prilej cu care a revăzut locurile unde a copilărit, în faţa locului unde s-a aflat casa familiei sale fiind montate cinci plăcuţe Stolpersteine, în cadrul unui proiect de comemorare a victimelor nazismului.

De asemenea, Eva a revenit în anul 2018, atunci când a rememorart la Muzeul Memorial al Holocaustului din Şimleu Silvaniei, în faţa a peste 100 de elevi şi profesori din localitate, o parte din experienţele traumatizante trăite în lagărul de concentrare, împărtăşind totodată celor prezenţi învăţămintele pe care le-a tras după peste opt decenii de existenţă.

Iertaţi-vă duşmanul. Asta vă va elibera. I-am iertat pe toţi cei care m-au rănit: Hitler, Mengele şi toţi ceilalţi. Nu pentru că ei meritau acest lucru, ci pentru că eu meritam acest lucru. Şi sunt convinsă că fiecare om de pe planeta aceasta are dreptul uman şi legal de a fi fericit şi vindecat de orice durere. Iertarea nu este pentru cei care au comis rău, ci este pentru cei care au avut de suferit", i-a îndemnat atunci, pe cei prezenţi, supravieţuitoarea Holocaustului.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate