Doliu uriaș în cinematografe! O legendă a filmului mondial s-a stins din viață. Numele lui a apărut pe lista neagră de la Hollywood

Un mare actor de la Hollywood a murit la 94 de ani! Acesta a lăsat în spatele lui o carieră vastă în lumea filmului!

Distribuie pe:

Autor: C.C.


In articol:

Doliu uriaș în cinematografe!
Doliu uriaș în cinematografe![Sursa foto: Facebook]

Actorul Allan Rich s-a stins din viață la vârsta de 94 de ani, lăsând în spate o carieră vastă. Actorul era internat la Lillian Booth Actors Home din Englewood (New Jersey) şi a murit pe 22 august, potrivit Variety. Printre cele mai importante roluri interpretate de el se numără cel al procurorului Herman Tauber din „Serpico” (1973), regizat de Sidney Lumet, al judecătorului Juttson în „Amistad” (1997) al lui Steven Spielberg şi al directorului de televiziune Robert Kintner în „Quiz Show” al lui Robert Redford.

Citeste si: Momente șocante în Botoșani! Un bărbat a fost ucis după ce i-a cerut o țigară unui tânăr!

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Premieră în România! Marcel Vela a făcut anunțul: Se înființează Poliția Animalelor!

Citeste si: Prima reacție din partea tatălui, după ce doi copii au murit din cauza strugurilor stropiți: „Vomitau, nu aveau febră, dar transpirau”

Donații pentru persoanele afectate de pandemie, în memoria actorului

Actorul s-a născut pe 8 februarie 1926, la New York și a debutat pe Broadway în 1943, în „I’ll Take the High Road”, produs de Milton Berle, care i-a devenit prieten. Totodată, a lucrat și cu Edward G. Robinson, Claude Raines, Ralph Bellamy, Jack Palance, Kim Hunter şi Henry Fonda. Alte spectacole faimoase în care a jucat sunt și „Career Angel”, „Darkness at Noon” şi „The Emperor’s Clothes”.

Rich a făcut parte din Theatrical Action Committee to Free Willie McGee, comitet care cerea absolvirea unui bărbat de culoare din Mississippi condamnat pentru viol în 1945 şi electrocutat în 1951, la jumătatea anilor 1940. Susţinerea lui Rich a drepturilor civile a făcut ca numele lui să apară în Red Channels, lista neagră de la Hollywood.

Doliu uriaș în cinematografe!
Doliu uriaș în cinematografe![Sursa foto: Facebook]

Ulterior, a devenit agent de bursă, deschizându-și o firmă de brokeraj. La începutul anilor 1960 a revenit la catorie, iar în 1966 a jucat în ”Journey of the Fifth Horse” alături de Dustin Hoffman. Acesta chiar și-a dezvoltat propria tehnică de actorie, detaliată în cartea sa „A Leap From the Method”. Printre elevii lui s-au numărat Sharon Stone, Jamie Lee Curtis, Rene Russo, Donna Dixon, Alan Thicke şi Larry Miller.

Soţia sa, Elaine, a murit în anul 2015. Ei au fost căsătoriţi timp de 62 de ani şi au avut doi copii. În memoria tatălui lor, copiii acestuia au cerut să fie făcute donaţii pentru organizaţia nonprofit Global Play Brigade, care îi sprijină persoanele afectate de pandemia de Covid-19.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Ruby a ieșit din spital cu perfuziile în mână! “Nu plec cu mâna goală”

Mihai Trăistariu a făcut ravagii pe internet, după ce s-a transformat în femeie. Fanii l-au luat la rost: ”Mai bine erai fată...”

Un Războinic de la Exatlon vrea să fie primar! Pe ce oraș a pus ochii și cere voturile

De sambata, de la 22:00, noi editii ale show-ului “Bravo, ai stil! Celebrities”, la Kanal D! “Oldies but goldies”, o tema generoasa, ce va pune la incercare priceperea in...

Un tânăr de 16 ani a fost împușcat într-un parc din Sălăjan! Se afla la plimbare cu sora lui, în vârstă de 7 ani!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies