Donald Trump a numit un nou ambasador SUA la Bucuresti! E nascut in Romania!

Preşedintele American Donald Trump l-a nominalizat pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti pe Adrian Zuckerman, un avocat care la vârsta de 10 ani a emigrat din România în SUA şi care este vorbitor fluent de română.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

Potrivit unui comunicat transmis de Casa Albă, Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, acesta a deţinut funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board.

Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română. La 11 iunie, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat înlocuirea ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, adăugând doar că persoana care îl va înlocui vorbeşte limba română.

Hans Klemm a preluat funcţia de ambasador SUA în România în septembrie 2015. Anterior el a fost principal adjunct al asistentului secretarului de stat în cadrul Biroului de Resurse Umane şi în perioada iulie 2013-decembrie 2014 a ocupat funcţiile de director general interimar al Serviciului Diplomatic şi director interimar de personal al Departamentului de Stat.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate