Vedete

Dorin Chiotea, mesaj sfasietor dupa ce jurnalistul Dan Patrascu a murit: "Era cel mai bland si mai cumsecade om pe care l-am cunoscut in viata mea"

Jurnalistul Dorin Chiotea este in doliu, dupa ce un coleg de breasla s-a stins din viata. Barbatul a postat un mesaj sfasietor pe o retea de socializare.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A. B.


Dorin Chiotea, mesaj sfasietor dupa ce jurnalistul Dan Patrascu a murit: "Era cel mai bland si mai cumsecade om pe care l-am cunoscut in viata mea"
"În dimineaţa de azi, când încă zorii nu se născuseră, s-a stins jurnalistul Dan Pătraşcu. Era cel mai blând şi mai cumsecade om pe care l-am cunoscut în viaţa mea, plus modest şi onest. Ar fi împlinit 80 de ani în decembrie. Sfârşitul său de drum, urmare a unui neoplasm galopant plecat de la rinichi şi metastazat în două luni (nu atac de cord, cum scriu unele siteuri) mă mâhneşte profund. Cariera i se confundă cu ziarul Informaţia Bucureştiului, devenit Libertatea după Revoluţie. A fost un simbol al generaţiei sale printr-un stil simplu, viu şi elegant care trăda însă o cultură generală formidabilă şi o cunoaştere profundă a fenomenului sportiv. Acum două seri l-am revăzut cu bucurie la o reluare a excelentei emisiuni Replay, realizată de Marian Olaianos. Dar apreciez că marea sa calitate era mentoratul, cvasiabsent din presa românească, unde nimeni nu are timp de nimeni. A fost motivul pentru care l-am rugat sa ajute la relansarea ProSport, ziar pe care o vreme l-am condus. 
Am fost alături de "Domnul Dan" în 2002 când şi-a îngropat unicul copil, pe Radu (28ani), ucis într-un accident pe Şoseaua de Centură, în condiţii neelucidate. A plecat de dimineaţă să facă un tur cu bicicleta şi după aproape 24 de ore tatăl l-a găsit la morga. Corupţia generalizată din acei ani l-a scos din cauză pe şofer, un tip cu mulţi bani şi relaţii puternice, cu tot ajutorul oferit atunci de celebrul Cornel Dinu, bun prieten al familiei. Radu Pătraşcu a fost coleg cu mine la Libertatea, după ce am anterior l-am recomandat lui Claudiu Serban să-l testeze pt angajare la Gazeta Sporturilor, unde îi eram subordonat. Interviul a ţinut vreo 5 minute. Vorbea cinci limbi străine, învăţase de unul singur germana şi plecase la un doctorat în Austria. 
 
Cei care vor să-şi ia adio de la Domnul Dan pot veni joi la 12.00 la biserica Udricani pentru slujba funerară. Înmormântarea va fi apoi la Cimitirul Sf Vineri, lângă fiul său", a scris el pe Facebook.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Alina Pana de la Exatlon se pregateste de o noua competitie! Vrea ca in noiembrie sa reprezinte Romaniaicon photo

Vedete

Alina Pana de la Exatlon se pregateste de o noua competitie! Vrea ca in noiembrie sa reprezinte Romania

Alina Pana, fosta concurenta de la Exatlon, este campioana la fitness, insa din partea Ciprului.

Titlu secțiune