Dorli Blaga, fiica marelui poet Lucian Blaga, s-a stins din viață, la 91 de ani

Ana-Dorica Blaga (Dorli) era de profesie fizician.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Dorli Blaga, fiica marelui poet Lucian Blaga și a Corneliei Brediceanu, a trecut în neființă. Aceasta și-a dedicat întreaga viață recuperării și valorificării operelor tatălui său.

Citeste si: Cum s-a petrecut teribilul accident în care au murit Doina și Ion Aldea Teodorovici

Fiica lui Lucian Blaga a decedat

Ana-Dorica Blaga s-a născut la 2 mai 1930, în Elveția. În primii 9 ani din viață, Dorli a locuit împreună cu părinții în mai multe țări din Europa, urmând ca ulterior să se stabilească la Cluj. Fiica poetului se înscrie, însă, la un liceu din Sibiu, în condițiile condiţiile cedării Nord-Vestului Adealului către Ungaria horthystă. În 1946 se întoarce la Cluj, acolo unde devine și absolventă a Facultății de Fizică. Potrivit Ziarului Făclia, în anul 1956 Ana-Dorica Blaga devine soția profesorului universitar Tudor Bugnariu.

Citeste si: „Iată definiția perfectă pentru neam prost”. Mihai Morar, reacție dură la adresa lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Care a fost motivul divorţului dintre Alexandru Ciucu şi Alina Sorescu? Iată ce a spus designerul despre soţia lui- bzi.ro

Șase ani mai târziu, fiica lui Lucian Blaga începe să lucreze la Institutul de Documentare Tehnică IDT, iar în 1991 obține un post la Senatul României, în calitate de expert documentarist NATO. Dorli a fost cea care s-a ocupat, până în ultima clipa de viață, de recuperarea și valorificarea operelor tatălui său.

Dorli Blaga, fiica lui Lucian Blaga, avea 91 de ani

Dorli Blaga, fiica lui Lucian Blaga

[Sursa foto: Adevărul.ro]

Dorli Blaga a fost numită Senator de Onoare al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu

În urma eforturilor constante de a valorifica creațiile marelui poet și dramaturg român, Ana-Dorica Blaga a fost numită de Biroul Senatului Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu "Senator de Onoare": "Sunt foarte emoţionată, aşa încât mi-e puţin greu să vorbesc. Vreau să mulţumesc în primul rând Domnului Rector şi Senatului, precum şi Doamnei Prorector, pentru cuvintele frumoase, pentru onoarea pe care mi-au făcut-o.

Citeste si: Și intelectualii se caftesc! Gabriel Liiceanu l-a făcut praf pe Mircea Dinescu: ”Derbedeu haios”

În acelaşi timp vreau să mulţumesc Dlui. Prof. univ. Horst Karl Unterkofler care a predat câţiva ani la Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu şi care a stimulat serios această iniţiativă şi participă la această festivitate, venind special din Austria cu avionul, azi-noapte. De asemenea, mulţumesc Domnului prof. univ. Rainer Schubert şi fostului coleg de universitate la Cluj şi Director al Liceului Brukethal, Dl. H. Schmidt, şi desigur Dlui prof. univ. D. Stoicescu. Sunt foarte emoţionată.", declara la acea vreme Dorli Blaga, cu ocazia înmânării titlului onorific.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Incredibil! Cine e tatăl medicului erou de la Piatra Neamț! Ioan Cătălin Denciu este fiul unui scriitor celebru din Vrancea

Cum l-a visat Eugen Cristea pe Adrian Paunescu! S-a intamplat la scurt timp dupa ce actorul a suferit un accident vascular cerebral

In razboiul pentru averea lui Adrian Paunescu, mostenitorii poetului au “uitat” cateva camere dintr-o casa si vreo trei tablouri de perete!

Urmează o zi cu decizii importante care vor influența viața zodiilor în bine

CASA DE PENSII a făcut anunțul chiar în această SEARĂ! Este informația momentului pentru milioane de români

Logodnica lui lui Culiță Sterp, veste emoționantă: „Abia aștept să ne cunoaștem”

Autostrada Arad-Nădlac, subiect de glume. Panourilor de informare sunt mai degrabă ghicitori. Foto

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies