Dosar bombă pe masa DIICOT. Minore, drogate și traficate. Cine e Nașu

15 persoane sunt inculpate într-un dosar de proxenetism aflat pe masa DIICOT și care scoate la iveală clipe șocante pentru oricine.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

fara descriere


In articol:

Victimele, multe dintre ele minore, erau drogate, agresate sexual și traficate, susțin procurorii DIICOT. În ecuație apar și nume importante de persoane care trebuiau să acționeze în interesul legii și să protejeze minorele.

Șeful grupării de proxeneți este, conform informațiilor primite de cancan.ro, Marius Scutaru, cunoscut în rândul interlopilor ca Nașșu, Pepe sau Max.

Momentan cercetat sub control judiciar, Marius Scutaru este acuzat că a pus un local la dispoziție pentru activități ilicite, trafic de droguri, cumpărare de influență, sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și părăsirea locului accidentului, pornografie infantilă, act sexual cu un minor, complicitate la săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, proxenetism, influențarea declarațioilor și încă multe alte capete de acuzare. Anii pe care Marius Scutaru poate să îi primească sunt mulți, însă nimeni nu poate da o sentință în acest moment.

Unde s-au consumat faptele abominabile. Ce zice DIICOT

Faptele prezentate în cuprinsul rechizitoriului s-au consumat într-un depozit situat pe Strada Constanței din Bacău. În interiorul acestui spațiu, pe parcursul a mai bine de patru ani, Marius Scutaru „a angrenat societatea constituită în jurul său – de altfel deosebit de eterogenă prin asocierea unor oameni de afaceri, cu funcționari publici purtători ai autorității de stat, persoane cu trecut infracțional, sau elevi ai liceelor băcăuane – în practica curentă a abuzului de alcool, droguri și substanțe psihoactive, prostituție și spectacole cu caracter erotic”, au stabilit anchetatorii.

30 de persoane au fost puse sub acuzare, însă acțiunea penală s-a declanșat doar față de un număr redus. 11 inculpați și-au susținut vinovăția.  

„Investigațiile efectuate în cauză, care au inclus și măsuri de supraveghere tehnică, au confirmat cea mai mare parte a aspectelor conținute în actul de sesizare. S-a stabilit astfel că inculpatul Scutaru Marius a amenajat un spațiu dedicat activităților recreative (pe care l-a dotat cu instalație de sonorizare, mixer, ecran LCD, sistem de lumini ambientale, canapele, și până la un moment dat, bară de striptease) în cadrul corpului C23, din complexul de clădiri cu destinație de depozit amplasat pe Str. Constanței, nr. 3, din mun. Bacău.

Spațiul respectiv a fost deținut de inculpat, până la data de 1.01.2017, în baza unui contract de închiriere încheiat între firma pe care o administra (…) (introdusă în prezent în procedura de insolvență) și SC …. Începând cu luna ianuarie 2017, spațiul a rămas în folosința permanentă și exclusivă a inculpatului, în condițiile în care SC … (societate nou înființată al cărei administrator de facto era) a încheiat un nou contract de închiriere cu SC …, pentru un birou amplasat în corpul C1”, se arată în actele dosarului ajuns pe masa judecătorilor.

„Probele testimoniale administrate în timpul urmăririi penale au relevat faptul că, încă din anul 2013, inculpatul Scutaru Marius a transformat biroul aflat într-o încăpere adiacentă depozitului de mărfuri alimentare al firmei sale, într-un spațiu dedicat activităților recreative, în care a început să organizeze petreceri, pe parcursul cărora se consuma inițial doar alcool”, se arată în dosar.

Victimele erau traumatizate regulat

„Petrecerile se desfășurau cu regularitate – în aproape fiecare zi lucrătoare a săptămânii – și îi angrenau, în general, pe apropiații inculpatului Scutaru Marius; administratori ai unor societăți comerciale, persoane cu trecut infracțional și funcționari ai statului. Totuși, numărul mare de participanți identificați în cursul urmăririi penale reflectă faptul că inculpatul nu utiliza criterii de eligibilitate, anturajul său neavând deloc caracterul unui grup social exclusivist.

Pe fondul acestor premise, petrecerile desfășurate în incinta clubului clandestin au căpătat, datorită numărului mare de participanți, a gamei variate de comportamente care întruneau elementele ilicitului și a duratei mari de timp de-a lungul căreia acestea s-au manifestat, proporțiile unui fenomen infracțional”, mai arată anchetatorii de la DIICOT.

„Potrivit depozițiilor oferite de o parte dintre participanții la petreceri, pe parcursul anului 2014, au început să fie utilizate în mod curent substanțe cu efect psihoactiv de tip coffeeshop, principalul responsabil de procurarea acestora fiind, la început, fostul agent de poliție Huiban Adrian Bogdan.

Acest aspect este punctat inițial de martorul amenințat – care a arătat că «aveau un furnizor pe nume Bogdan, despre care am aflat că este fost polițist»” și dovedit ulterior, consistent, prin intermediul celorlalte mijloace de probă”, scriu procurorii în dosar.

„Prima substanță încadrabilă în categoria drogurilor de risc, utilizată în timpul petrecerilor și la care fac referire în mod explicit participanții, este ketamina, substanță cu utilizare curentă în medicina veterinară (inclusiv în anestezia cailor, n.r.), care s-ar fi consumat începând cu anul 2015.

 

 

Obiceiul consumului de droguri fiind împământenit, petrecerile organizate de inculpatul Scutaru Marius devin o țintă de referință pentru mai mulți dealeri ale căror activități privind comercializarea drogurilor pe raza municipiului Bacău au fost temeinic documentate”,

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate