Dosar penal pentru cine a cerut viză de flotant în scop electoral! Chestorul-șef de poliție Bogdan Despescu: „Vor suporta consecințele legale”

Bogdan Despescu, chestorul-șef de poliție, a transmis că cei care au solicitat viza de flotant în scop electoral pentru alegerile locale 2020 vor suporta rigorile legii.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria

Alegeri locale 2020. Viza de flotant
Alegeri locale 2020. Viza de flotant - imagine cu scop ilustrativ

Bogdan Despescu, chestorul-șef de poliție, a transmis cetățenilor că cei care au cerut viza de flotant în scop electoral vor fi pedepsiți prin lege. După ce numărul de solicitări a crescut în mod suspect în ultima perioadă, chiar înainte de alegerile locale 2020, oamenii legii au decis să ia măsuri. Pînă acum, în legătură cu alegerile locale din 27 septembrie, au fost trasnmise 1003 sesizări cu caracter electoral. Astfel, după verificările făcut de polițiști, au fost întocmite 295 de dosare penale și s-au aplicat nu mai puțin de 348 de sancțiuni contravenționale.


In articol:

„În ultima perioadă, a fost înregistrat un număr mai mare de vize de reședință, fapt pentru care au fost necesare măsuri suplimentare, inclusiv verificări în teren. Atenționăm persoanele care au solicitat aceste vize în scop electoral că personalul MAI este la datorie și că acolo unde se vor constata încălcări ale termenelor legale vor fi dispuse măsuri în consecință”, a transmis Bogdan Despescu, chestorul-șef de poliție, în cadrul unei conferințe de presă.

De exemplu, În comuna Cerul Băcăinți din județul Alba, pe listele electoarale erau înscrise 214 persoane cu drept de vot. În ultimele trei luni, s-au făcut peste 73 de solicitări de viză de flotant.

Citeste si: Ce va zice Andreea Esca acum? Au apărut nişte poze cu Alexia Eram... De la 20 de ani? Foto - evz.ro

Bogdan Despescu
Bogdan Despescu conferinta

Poliția face verificări la adresele celor care solicită viză de flotant

Direcția de Evidență a Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a introdus măsuri pentru a verifica adresele unde se constată că a crescut numărul de cereri pentru stabilirea reședinței. Regulile au intrat în vigoare încă din luna septembrie a acestui an, iar solicitanții au fost nevoiți să declare pe propria răspundere că locuiesc mai mult de 15 zile la adresa locuinței secundare, dar și să precizeze motivul pentru care cer viza de flotant.

În cazurile în care din verificările efectuate până acum de polițiști la adresele secundare a rezultat că solicitanșii nu locuiau, de fapt, acolo, cererile au fost respinse.

„Direcţia de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a introdus noi măsuri de verificare suplimentară pentru adresele unde se constată un număr mai mare de cereri pentru stabilirea reşedinţei. Acestea au fost transmise şi către Serviciile de Evidenţă a Persoanelor din teritoriu pentru a fi aplicate. Astfel, în toate situaţiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reşedinţei, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor”, a declara luni, 7 septembrie,  purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

sursa: Alba24

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Nicușor Dan, primele declarații după ce a mers să voteze pentru alegerile locale! "Am votat cu sete"

Gabriela Firea, mesaj dur după ce a mers să voteze pentru alegerile locale! "Tinerii NU vor câinii nimănui la Primarie! Fără frați de interlopi"

Cel mai sănătos si delicios BigMac. Rețeta fără carbohidrați. E mai delicios decât crezi

Alegeri locale 2020. LIVE TEXT cu toate informatiile despre scrutinul de astăzi

Klaus Iohannis, primele declarații după ce a votat la alegerile locale! "Este o zi foarte importantă astăzi"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies