Două copile, nevoite să-și vândă jucăriile în stradă pentru a face rost de bani: „Trebuie să plătim facturile, ne taie curentul”

Fetițele au impresionat trecătorii cu gestul lor. Cele două fac parte dintr-o familie fără posibilități financiare.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Facturile la curentul electric reprezintă o problemă pentru mulți. Românii se plâng că trebuie să achite sume uriașe către furnizorii de energie electrică, deși ei nu consumă cât sunt siliți să plătească. 

Într-o situație similară se află și o familie din Roman, județul Neamț.

Opt suflete locuiesc într-un apartament. Mama este bolnavă, iar tatăl lucrează cu ziua și trăiesc de la o zi la alta. Nici alocațiile nu le pot susține traiul. Facturile sunt doar picătura care a umplut paharul. Pentru că sunt într-o situație limită, două fetițe, una de 12 ani, iar celaltă de 9 ani, au luat o decizie radicală pentru a-și scoate familia din impas, după ce au fost anunțati că dacă nu vor plăti, vor rămâne fără electricitate. 

Micuțele au ieșit în stradă cu jucăriile pe care încearcă disperate să le vândă trecătorilor. Pe chipul lor se citește tristețea, iar lacrimile din ochi le trădează suferința. Iată dezvăluirile făcute de copile! 

Și-au scos jucăriile la vânzare în stradă „Ca să achite mama facturile”

Două copile, învățate cu traiul greu încă de mici, au luat decizia de a-și ajuta familia în lupta constantă cu facturile uriașe.

Fetele, în vârstă de 9 ani și respectiv 12 ani, s-au așezat în plină stradă, sâmbătă, 25 septembrie, în dreptul scărilor de la Colegiul Naţional Roman Vodă, unde și-au expus atent toate jucăriile pe care le-au găsit prin casă, în speranța că trecătorii vor vrea să cumpere de la ele. 

Citeste si: Cornel Palade a recunoscut motivul rupturii de Romică Țociu. „Ne-am certat de la..."- bzi.ro

Citeste si: Prețurile crescute la energie, consecințe grave pentru spitale. Institutul "Marius Nasta" ar putea intra în incapacitate de plată: "Am făcut o adresă către Ministerul Sănătăţii"

Întrebate de ce au recus la acest gest, fetele răspundeau cu vocea tremurată: „Ca să achite mama facturile. N-avem încotro“. 

Cu lacrimi în ochi, micuțele au povestit greutățile cu care se confruntă zi de zi.

Familia lor se află la un pas să rămână fără curent electric dacă nu achită la timp. 

Citeste si: Facturi mari la energie? Oficial ANRE, sfaturi pentru românii care primesc facturi uriașe la energie electrică: "Când sunt valori aberant de mari, în majoritatea cazurilor e vorba de o eroare"

„Suntem acasă şase fraţi, mama e bolnavă. Tata mai lucrează cu ziua, dar în ultima vreme mai greu găseşte de treabă. Şi alocaţile noastre abia ne ajung să mâncăm. Mama a spus că trebuie să facem rost de bani să achităm facturile la curent. Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul“, a mai spus copilele.

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prețurile crescute la energie, consecințe grave pentru spitale. Institutul "Marius Nasta" ar putea intra în incapacitate de plată: "Am făcut o adresă către...

Scumpiri în cascadă pentru români. Ce urmează după facturile uriașe la energie și gaze

Cum putem reduce consumul de curent, în condițiile în care au crescut facturile la energia electrică

Horoscop decembrie 2021 pentru toate zodiile: bani, dragoste si sanatate

Anunț bombă despre certificatul verde. Cum va fi introdus? Surpriză mare pentru români

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Alertă: Pfizer și Moderna au făcut anunțul anului. „E singura strategie disponibilă…”

Ilie Năstase a recunoscut: S-a infectat cu COVID-19! Cum se simte acum fostul lider mondial

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies