Două cutremure în nici două ore au lovit aseară zona seismică Vrancea!

Aseară au avut loc două cutremure la distanţă de aproape două ore unul de celălalt.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

fara descriere
 
Zona Vrancea  fost din nou zguduită de cutremure. Primul a avut loc la orele 17:50 la o adâncime de 96 km. Seismul a avut magnitudinea de 2.9 grade pe scara Richter. Cel de-al doilea a avut loc la orele 19:38, la nici două ore distanţă de primul, a avut 2.8 grade şi s-a petrecut la adâncimea de 124 km. 
 
Cel mai mare cutremul din ultima perioadă din România a avut loc în data de 28 octombrie şi a avut 5.8 grade pe scara Richter. Mulţi români au simţit zguduitura şi s-au trezit speriat în toiul nopţii. 
 
Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Insitutului Naţional de Fizica Pământului a spus atunci că seismele din zona Vrancea nu pot fi prevăzute sau evitate, dar a şinut să precizeze că cel mai important din cele viitoare se va desfăşura la o adâncime mare şi nu ne va afecta. 
 
„Cutremurul va fi adanc si acesta va fi norocul Romaniei. Cu cat e mai adanc, cu atat energia se disipa pe o suprafata mai mare. Va fi o suprafata foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toata Europa, as spune", a afirmat Gheorghe Marmureanu. 
 
El spune ca seismul ar putea avea pana la 8 grade, fiind asemanator celui din anul 1802. 
 
"Eu sunt optimist, acesta este cuvantul. Adancimea va fi de 150-170 de km. Sansele sunt foarte mari sa fie dupa 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole si care vad ca se satisfac. Vad ca pana acum nu am gresit deloc", a mai declarat Gheorghe Marmureanu. 
Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate