Dovada că nu știm nimic despre Coronavirus. O singură imagine spulberă miturile

Toate enunțurile și afirmațiile medicilor puneau tinerii într-o categorie privilegiată, care nu este afectată de Coronavirus. „Vine și trece”, asta a fost impresia lăsată. Numai că adevărul este altul.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Dovada că nu știm nimic despre Coronavirus.O imagine spulberă miturile
Dovada că nu știm nimic despre Coronavirus.O imagine spulberă miturile


In articol:

Coronavirus este cel mai aprig dușman al medicinii din ultima vreme. Nu este un enunț alarmist, ci o certitudine. Zecile de mii de morți și sutele de mii de cazuri confirmă acest aspect. Iar ultima imagine obținută de medici trebuie să ne dea de gândit înainte să ieșim din casă doar pentru că nu suportăm. Riscul este uriaș.

Citeste si: O asistentă s-a sinucis după ce a fost confirmată cu coronavirus. Dumnezeu s-o ierte!

Citeste si: Prințul Charles a fost testat pozitiv cu coronavirus COVID-19! Cum se simte urmașul la tronul Marii Britanii?

Citeste si: Mazăre, un nabab în închisoare. Cum produce sute de mii de euro din spatele gratiilor - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Citeste si: Nou studiu realizat de americani: cât rezistă coronavirusul pe suprafețe? Este enorm...

Cum acționează Coronavirus asupra plămânilor

Un medic pneumolog din Spania a postat pe Twitter două radiografii care arată cum s-au degradat, în numai trei zile, plămânii unui tânăr de 28 de ani care a făcut o formă gravă de Covid-19.

„Pentru cei care cred că sunt nemuritori și continuă să iasă în parc fără să acorde atenție ordinului de a rămâne acasă, acestea sunt radiografiile unui băiat de 28 de ani intubat la Terapie Intensivă în spitalul meu, pentru #coronavirus. Indiciu: plămânii sunt negri, albul este pneumonie”, a scris medicul pe Twitter. Prima fotografie este în a 12-a zi de boală a tânărului, a doua îi înfățișează plămânii în a 15-a zi de boală.

Dovada că nu știm nimic despre Coronavirus.
Dovada că nu știm nimic despre Coronavirus.

Ce spun doctorii români despre Coronavirus

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de pneumoftiziologie Marius Nasta din București, a confirmat la Digi24 că poate exista o degradare severă și accelerată a plămânilor în cazul formelor grave de infectare cu SARS-CoV-2. „E vorba de sindrom de depresie respiratorie acută, este forma severă de pneumonie, care necesită intubație, ventilație mecanică. Din păcate, răspunsul este da, atât de repede și de dramatic li se întâmplă nu numai bătrânilor, ci și tinerilor, tuturor”, a spus Beatrice Mahler.

„Atunci când ajungem la o formă severă de boală, atunci când vorbim de o agresiune asupra plămânului și de un sindrom de detresă respiratorie acută, manifestarea este identică. Vârsta poate să fie un avantaj în sensul că poate să ajute să depășim acel moment, dacă suntem într-o secție de terapie intensivă, suntem ventilați mecanic, pentru că toate celelalte organe se presupune că sunt sănătoase și pot să susțină momentul critic prin care trece organismul. De aceea, rata de mortalitate este mai mare la cei vârstnici, pentru că boala apare pe un organism bolnav, cu o inimă care are probleme, un ficat bolnav, și atunci depășirea momentului este critică”, a explicat managerul Institutului Marius Nasta.

Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Iată prima reacție a amantului Ralucăi Pastramă!

EXCLUSIV: Medicamentele vitale care nu se mai găsesc în farmacii! Extrem de mulți români au nevoie de ele chiar acum

Super vedeta din România, bătută cu bestialitate de managerul ei. A decis să rupă tăcerea și să spună tot

Olivia Steer s-a schimbat? Mesajul transmis unei admiratoare despre vaccinul pentru coronavirus

Bogdan Anicescu, tânărul care traduce pentru surdo-muți mesajele autorităților, face parte din echipa Știrilor Kanal D: „Aici am căpătat multă experiență”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies