Dovada că nu știm nimic despre Coronavirus. O singură imagine spulberă miturile

Toate enunțurile și afirmațiile medicilor puneau tinerii într-o categorie privilegiată, care nu este afectată de Coronavirus. „Vine și trece”, asta a fost impresia lăsată. Numai că adevărul este altul.

Dovada că nu știm nimic despre Coronavirus.O imagine spulberă miturile
Dovada că nu știm nimic despre Coronavirus.O imagine spulberă miturile
Autor: D.A.

In articol:

Dovada că nu știm nimic despre Coronavirus.O imagine spulberă miturile
Dovada că nu știm nimic despre Coronavirus.O imagine spulberă miturile

Coronavirus este cel mai aprig dușman al medicinii din ultima vreme. Nu este un enunț alarmist, ci o certitudine. Zecile de mii de morți și sutele de mii de cazuri confirmă acest aspect. Iar ultima imagine obținută de medici trebuie să ne dea de gândit înainte să ieșim din casă doar pentru că nu suportăm.

Riscul este uriaș.

Citeste si: O asistentă s-a sinucis după ce a fost confirmată cu coronavirus. Dumnezeu s-o ierte!

Citeste si: Prințul Charles a fost testat pozitiv cu coronavirus COVID-19! Cum se simte urmașul la tronul Marii Britanii?

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Citeste si: Nou studiu realizat de americani: cât rezistă coronavirusul pe suprafețe? Este enorm...

Cum acționează Coronavirus asupra plămânilor

Un medic pneumolog din Spania a postat pe Twitter două radiografii care arată cum s-au degradat, în numai trei zile, plămânii unui tânăr de 28 de ani care a făcut o formă gravă de Covid-19.

„Pentru cei care cred că sunt nemuritori și continuă să iasă în parc fără să acorde atenție ordinului de a rămâne acasă, acestea sunt radiografiile unui băiat de 28 de ani intubat la Terapie Intensivă în

spitalul meu, pentru #coronavirus. Indiciu: plămânii sunt negri, albul este pneumonie”, a scris medicul pe Twitter. Prima fotografie este în a 12-a zi de boală a tânărului, a doua îi înfățișează plămânii în a 15-a zi de boală.

Dovada că nu știm nimic despre Coronavirus.
Dovada că nu știm nimic despre Coronavirus.

Ce spun doctorii români despre Coronavirus

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de pneumoftiziologie Marius Nasta din București, a confirmat la Digi24 că poate exista o degradare severă și accelerată a plămânilor în cazul formelor grave de infectare cu SARS-CoV-2.

„E vorba de sindrom de depresie respiratorie acută, este forma severă de pneumonie, care necesită intubație, ventilație mecanică. Din păcate, răspunsul este da, atât de repede și de dramatic li se întâmplă nu numai bătrânilor, ci și tinerilor, tuturor”, a spus Beatrice Mahler.

„Atunci când ajungem la o formă severă de boală, atunci când vorbim de o agresiune asupra plămânului și de un sindrom de detresă respiratorie acută, manifestarea este identică.

Vârsta poate să fie un avantaj în sensul că poate să ajute să depășim acel moment, dacă suntem într-o secție de terapie intensivă, suntem ventilați mecanic, pentru că toate celelalte organe se presupune că sunt sănătoase și pot să susțină momentul critic prin care trece organismul. De aceea, rata de mortalitate este mai mare la cei vârstnici, pentru că boala apare pe un organism bolnav, cu o inimă care are probleme, un ficat bolnav, și atunci depășirea momentului este critică”, a explicat managerul Institutului Marius Nasta.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Olivia Steer s-a schimbat? Mesajul transmis unei admiratoare despre vaccinul pentru coronavirus

Bogdan Anicescu, tânărul care traduce pentru surdo-muți mesajele autorităților, face parte din echipa Știrilor Kanal D: „Aici am căpătat multă experiență”

Criza COVID-19! Asul din mâneca lui Putin. Secretul deținut de Rusia îi tulbură pe americani. De ce a făcut CNN un amplu reportaj

Horoscop IULIE 2021: o luna decisivă pentru Gemeni si incredibilă pentru Scorpioni

Klaus Iohannis A DAT ORDIN! O lege cheie se va schimba. A ajuns deja în Parlament

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Veste istorică! Medicamentul care învinge COVID. Scapă bolnavii de la moarte

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies