Dr. Radu Țincu, scenariu îngrijorător pentru România, din cauza variantei Omicron: "Transmiterea va fi una extrem de accelerată"

Medicul trage un semnal de alarmă în privința noii tulpini sud-africane.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Confirmarea a 11 cazuri de infectare cu Omicron pe teritoriul țării noastre i-a făcut deja pe specialiști să se gândească la un nou val pandemic.

Totuși, Dr. Radu Țincu, medic pe secția ATI, consideră că România s-ar putea să nu fie atât de afectată de noua variantă sud-africană pe cât se preconizează, pentru că majoritatea oamenilor s-au imunizat prin intermediul vaccinului sau a trecerii prin boală.

Citeste si: Vaccinul produs de Johnson & Johnson poate fi folosit ca doză booster. Agenția Europeană a Medicamentului a dat undă verde

Dr. Radu Țincu: "Există și un element negativ, care ține de transmisibilitate"

Chiar dacă statisticile au arătat că România a fos țara din Europa cu cel mai ridicat grad de imunizare colectivă în această toamnă, riscul ca varianta Omicron să facă noi victime nu a dispărut în totalitate. Potrivit declarațiilor făcute de Dr. Radu Țincu, încă ne confruntăm cu posibilitatea ca noua tulpină COVID-19 să se transmită extrem de repede, ceea ce este destul de îngrijorător, căci există un număr mare de persoane nevaccinate: "România a avut cel mai

ridicat grad de imunizare colectivă în Europa în această toamnă, și atunci cele 2 elemente, vaccinarea în a doua parte a anului, plus acest grad de imunizare prin boală, e posibil să atenueze un pic din impactul pe care valul cinci cu varianta Omicron l-ar putea determina.

Citeste si: „La sfârșit, din cutie, fiul meu să...” Monica Tatoiu, despre ultima sa dorință în viață!- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Sigur că acestea sunt elementele pozitive, dar există și un element negativ, care ține de transmisibilitate, în momentul în care transmisibilitatea este cu mult mai ridicată, înseamnă că populația rămasă nevaccinată, sau rămasă fără nici un fel de protecție imunologică după boală, va fi extrem de vulnerabilă în a se îmbolnăvi cu varianta Omicron, pentru că transmiterea va fi una extrem de accelerată."

, a declarat Dr. Radu Țincu, pentru Impact.ro.

Specialiștii îndeamnă oamenii să se vaccineze cu doza 3

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

"Cred că e bine să luăm în calcul vaccinarea cu doza 3"

Specialistul consideră că răspândirea tulpinii Omicron pe teritoriul țării noastre trebuie să fie oprită din timp, pentru a reduce efectele produse de apariția unul nou val pandemic.

Citeste si: Primul caz de OMICRON în București. Este vorba de o asistentă medicală, în vârstă de 31 de ani

Mai mult, Dr. Radu Țincu este de părere că vaccinarea cu a treia doză ar trebui să fie luată în serios de români, căci după 6 luni de la imunizare nivelul de anticorpi din organism scade drastic, iar protecția împotriva COVID-19 nu mai este atât de mare: "Nu există nici o corelație între severitatea bolii și nivelul de anticorpi dezvoltați. Știm din punct de vedere statistic că nivelul de anticorpi scade, și această scădere este semnificativă la 6 luni de la momentul vaccinării sau infectării și dacă am trecut de această perioadă, cred că e bine să luam în calcul vaccinarea cu doza 3.", a mai spus Dr. Radu Țincu, pentru sursa menționată.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Rafila, noi declarații despre a treia doză a vaccinului anti-COVID-19: „Punem prea multă pasiune pe astfel de subiecte”

Raed Arafat, anunț privind măsurile împotriva COVID-19 de sărbători: "Trebuie ca aglomerația să fie evitată"

PLF, noul document necesar la intrarea în România! Când intră în vigoare

Zodiile câștigătoare ale lunii Iulie. Vor avea parte de reușite mari și importante

Vestea serii despre Monica Pop! Ce s-a întâmplat cu celebrul medic (VIDEO)

Jador, de urgență la spital! Artistul a avut nevoie de perfuzie la primele ore ale dimineții

Calendar Ortodox, 29 iunie. Sfinții Petru și Pavel, ocrotitorii celor lipsiți de libertate. Ce nu-i bine să faci astăzi

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies