Dragos Bucurenci, despre bataile pe care le-a incasat in copilarie: "Acolo unde ea a dat, n-a mai crescut nimic, iar dragostea mea pentru ea s-a făcut tot mai mica"

Dragos Bucurenci a scris pe site-ul lui o poveste impresionanta despre copilaria lui. Jurnalistul a povestit cum bunica lui, desi il iubea nespus, il batea destul de des cu nuiaua si a recunoscut ca asta l-a facut sa o iubeasca mai putin pe batrana.

novalue
Autor: V.P.

Dragos Bucurenci a scris un text extraordinar de sincer despre bataia pe care a incasat-o in copilarie de la bunica lui.

"Bunica din partea mamei, cea care ne-a crescut, mare parte din timp, pe mine şi pe Simina, ne bătea mai ales cu băţul. Avea câteva beţe pregătite în acest scop sub şifonier şi în spatele maşinii de spălat.

Beţele fuseseră pregătite de bunic, care le tratase ca pe orice alt proiect meşteşugăresc: cu multă atenţie şi grijă la detalii.Fuseseră culese cel mai probabil dintr-un arbust din Parcul Tineretului ori de pe dealurile din jurul Lereştiului. Apoi, cu ajutorul briceagului de campanie, nelipsit din buzunarul bunicului, li se retezaseră ramurile laterale şi li se rotunjiseră capetele. În felul acesta, forma beţelor era perfect adecvată funcţiei – ele puteau să lovească, fără să zgârie sau să rănească mai mult decât era necesar.

Când, scoasă din minţi de mine sau de eternele certuri dintre mine şi Simina, se îndrepta cu paşi hotărâţi spre şifonier ori spre maşina de spălat, bunica trântea cu năduf printre dinţi un „Ei, lasă că-ţi arăt eu ţie!” şi trăgea cu putere aer în piept, ca atunci când se pregătea să frământe aluatul de cozonac.

Acele secunde de teroare, în care aveam certitudinea a ceea ce avea să urmeze, erau întotdeauna mai greu de suportat decât loviturile propriu-zise.

Bunica lovea cu sete, gâfâind la fiecare lovitură, iar furia se transforma într-o voioşie victorioasă pe măsură ce îşi elibera în felul acesta tensiunile care-i dădeau nenumărate migrene.
Euforia n-o ţinea, însă, foarte mult, pentru că Simina intervenea cu lacrimi în ochi, rugând-o să mă ierte măcar de data asta. Probabil curajul nepoatei, care îşi lua, pentru îndrăzneală, câteva beţe zdravene, de care nu părea să-i pese, era ceea ce o aducea, în cele din urmă, cu picioarele pe pământ.

Scena se încheia de regulă cu toate personajele în lacrimi, pentru că bunica nu bătea niciodată cu răutate, doar cu nervi sau cu năduf şi-i părea mai tot timpul rău că exasperarea la care o aduceam o împingea la astfel de soluţii violente.


Mă rog, uneori se mai întâmpla să nici nu fiu vinovat, ca în dimineaţa în care m-a bătut pentru un ghiveci pe care-l răsturnase bunicul din greşeală. Când l-a găsit bunica, bunicul era prin grădină şi, fără să mai aştepte audierea principalului martor al apărării, instanţa ad-hoc s-a precipitat să execute sentinţa, după care a concluzionat ca mătuşa Polly a lui Tom Sawyer sau ca domnul Vucea, „las‘ că oi fi făcut tu ceva pentru care ai scăpat nepedepsit”.
(...)

În ciuda sugestiilor mai multor terapeuţi, n-am bănuit-o niciodată pe bunică de sadism sau de premeditare. Cred şi acum că felul în care ne-a crescut nu este altceva decât produsul celor mai bune intenţii sădite pe solul unei educaţii înapoiate, al unei maturizări forţate în cursul „obsedantului deceniu” şi al unei incapacităţi funciare de a-şi gestiona furia.

Aşa a înţeles ea să ne iubească, cu cearşafuri apretate, cu orez cu lapte cu scorţişoară, cu dulceaţă de fragi, cu rigla peste degete, cu palma şi cu nuiaua.

Dar cel mai trist este, de fapt, ultimul act al acestei dramolete de familie, asemănătoare, sunt convins, cu atâtea altele din România.

Încerc de ani de zile să uit şi să iert toate lucrurile astea şi să mă raportez la bătrâna care se împuţinează pe zi ce trece sub ochii noştri cu dragostea pe care nepoţii le-o datorează bunicilor.(...)

O vorbă din bătrâni spune că „acolo unde dă mama creşte”. Experienţa mea a fost alta.

Acolo unde a dat bunica, n-a mai crescut nimic, iar dragostea mea pentru ea s-a făcut tot mai mică.

Mi-aş dori să poată creşte la loc, fie şi acum, în ceasul al doisprezecelea, dar din păcate bunica bătea aşa cum ne-a şi crescut: cu toată dragostea, adică temeinic
", scrie Dragos pe site-ul sau.

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Jador suferă de singurătate. Manelistul și-a surprins fanii cu ultimul mesaj postat: ”Atât de mulți oameni în jurul meu, de fapt sunt singur”

Edward Sanda și Cleopatra Stratan au făcut anunțul mult așteptat! Ce veste le-au dat cei doi fanilor?

Tatăl Andrei aruncă bomba: ”Nu o interesează ce face Cătălin la televizor”. Ce spune despre scandalul dintre Cătălin Măruță și Alex Velea

Dana Budeanu, declarații halucinante la adresa lui Nicușor Dan: „Bucureștiul este condus de șobolanii de la USR”

Alertă totală la granița cu România! Vladimir Putin tocmai a făcut o DECLARAȚIE DE RĂZBOI

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Varianta Delta a coronavirusului explodează în Europa. A doua doză de vaccin este crucială

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies