Drama bătrânilor singuri, în plină pandemie de coronavirus! Sunt neajutorați și vulnerabili, dar își riscă viața pentru a-și cumpăra cele necesare supraviețurii

Când România e închisă, cei peste 1 milion de bătrâni singuri şi neajutoraţi nu au cui să-şi plângă amarul. N-au alături nici copii şi nici nepoţi, aşa că bieţii de ei îşi riscă sănătatea şi viaţa pentru un codru de pâine. Cu toate că ei sunt cei vulnerabili, nu au încotro şi ies din case ca să-şi cumpere de mâncare. I-am întâlnit în mai multe locuri din ţară. Toţi erau împovăraţi de greutatea sacoşelor, dar grăbiţi să nu prindă pericolul din urmă.

Distribuie pe:

Autor: R.B.

În ochii acestei femei se citesc lacrimi de teama și picături de disperare. Bătrâna de 90 de ani din imagini, care abia găsește puterea să-și pună mănușile în mâinile tremurânde a ieșit singură la piață, ca să-și cumpere o sticlă cu ulei și câteva legume.

Cu pas iute, ca sa se incadreze in programul stabilit de autoritati, femeia isi croieste drum spre magazin si iese, cu sacosa plina.

Citeste si: Ministrul Sănătății, anunț important pentru bucureșteni: „Vor fi testați pentru coronavirus, din ușă în ușă”

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Într-o situație grea sunt si acești doi soți, care cara, impreuna, pungile cu alimente. Singurul lucru care-i alina e ca sunt impreuna.

Tocmai cu gandul la cei peste un milion de batrani care n-au niciun ajutor, Dragos Rosianu, reprezentant al rromilor din Cluj, a vrut sa dea un exemplu. Impreuna cu mai multi colegi, a facut cumparaturi pentru persoanele varstnice din comunitatea roma dar si pentru cei aflati in izolare la domiciliu.

Varstnicii peste 65 de ani pot iesi din casa si in afara intervalului orar 11-13:00 , doar daca acestia merg la munca sau la treburi agricole.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Coronavirusul a ucis mai mult de 20.000 de oameni din întreaga lume. Cei mai mulți sunt din Europa

Ce mesaj a transmis Delia pe rețelele de socializare? E vorba de câteva mii de euro

Rareș Bogdan și-a ieșit din minți: „Dacă v-ar mânca inima câinii...”

Flick trece prin momente grele. Prietena lui a fost diagnosticată cu coronavirus. Mărturii de pe patul de spital

Medicul legist Cristian Stan a demontat toate miturile legate de COVID-19: „Scade dramatic capacitatea imună a plămânilor şi atunci...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies